r
Nosalty Logó

Puncstorta cukorfondant-nal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncstorta cukorfondant-nal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 916 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 7315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 271 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 916 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6709.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2883 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1346 g
  • Cukor
    1046 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 7315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Belekeverjük a vizet, olajat, csipet sót és a sütőporos lisztet.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. Kivágunk kb. 23 cm hosszú, 25 cm széles szívet. A körben leeső részeket apró darabokra tépkedjük, ez belemehet a töltelékbe.
  5. A vízből és cukorból szirupot főzünk, és belekeverjük a rumaromát, majd ráöntjük a tésztára.
  6. Belekeverjük még a lekvárt, darált diót, tejet. Ha kicsit ragadós lenne, lehet belekeverni még morzsoltbabapiskótát.
  7. A tortát kettévágjuk, és megkenjük lekvárral, majd rányomkodjuka tölteléket. A felső lap alját is megkenjük lekvárral, és ráhelyezzük a tortára.
  8. 1 napot állni hagyjuk. Másnap bevonjuk fondant-nal.
  9. Fondant elkészítése:
  10. Még aznap, mikor a tortát készítjük, ezt is begyúrjuk, mert ennek is állnia kell!
  11. Porcukrot tálba szitáljuk, közepébe mélyedést rakunk.
  12. A zselatint összekeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük, majd hozzárakjuk a margarint és a mézet. Összemelegítjük, és a porcukorhoz öntjük. Összekeverjük, míg összeáll. 1 napig hagyjuk állni.
  13. Másnap margarinos kézzel átgyúrjuk, addig, míg ruganyos masszát nem kapunk, és ételszínezékkel, kakaóporral kívánt színre színezzük.
  14. Nyújtjuk, és bevonjuk vele a tésztát, díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x29
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 96963
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még Valentin napra készítettem a családomnak, nagy sikere volt! A torta alapötletét ercsihami oldaláról vettem, a fondant receptjét pedig kiskuktáéról, köszönet nekik! Cukormázzal is be lehet vonni.

Hozzászólások (28)

Törölt felhasználó

:-)

kicsimici

Zsóka 179 Ez a kedvenc sütim, végre megtaláltam a receptjét is. Biztosan meg fogom csinálni hétvégén!! Köszi!

Törölt felhasználó

Szia!Örülök,hogy rátaláltál a receptre, csak ajánlani tudom, nekünk nagyon ízlett, férjem nagy kedvence!!Remélem neked is ízleni fog!!

szedima

Szia A puncs torta a keresztfiam kedvence megszeretném sütni neki a szülinapjára. Csak abban segíts nekem,hogy a zselatin sima színtelen por zselatin?

Törölt felhasználó

Szia Szedima! Sima porzselatin kell, én a kék csomagos horváth rozit használom.Sok sikert!Zsóka.

szedima

Köszönöm a válaszod majd megírom hogy sikerült.

Törölt felhasználó

Oké!Várom visszajelzésed!!Szia!

Törölt felhasználó

Szuper vagy Zsóka!!! Isteni tortát készítettem a segítséged által és sok puszit küldök neked érte,hogy feltetted.A vendégeim sorra kérték el a receptjét és a férjem kívánsága is teljesült,mert a puncstorta a kedvence. Üdv:Ildikó.

Törölt felhasználó

Szia Lollobrigida! Örülök,hogy sikere lett a tortának!!!!Köszi a kedves szavakat, jól esett!!! Üdv:Zsóka

Tynki

Nagyon szép a tortád ,és tetszik a fondant elkészitési módja is-köszönet érte??? Most már biztosan elkészitem!

Törölt felhasználó

Köszi!Sok sikert!

Törölt felhasználó

Én is megsütöttem, az egész család örült nek mert nagyon finom lett. Én annyi különbséggel hogy baracklekvár helyett alaposan megkentem vegyes gyümölcs lekvárral! Köszi a receptet:-)

Törölt felhasználó

Szia sabyka! Örülök,hogy sikerült és ízlett!Üdv!

Törölt felhasználó

I took 1 st <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> when I was 32 and it aided me very much. However, I need the small business loan as well.

Törölt felhasználó

You do not know if your essay paper paper completed by your own is has correct formatting. Nevertheless, when your essay is composed by professionals, you will be able to ask: " <a href="http://primeessays.com/index.php?mode=write-my-essay">write my essay</a> " and be assured that you will surely have better grades.

Törölt felhasználó

Szia szeretném megcsinálni, de a fondanhoz nincsenek mennyiségek. Segits légyszi köszönettel Sziby

Törölt felhasználó

Szia Sziby! Ott vannak a mennyiségek csak húzd lentebb a csúszkát!:-))Sok sikert hozzá!Üdv:zsoka179

Törölt felhasználó

Szia Zsóka Szenzációs lett a torta. Köszi a segitséget. A cukormáz tökéletes. Kösz még egyszer üdv sziby

Törölt felhasználó

Örülök, hogy sikered lett!!Nálunk is nagyon szeretik, ezt a tortát!Minden jót!zsoka179

Törölt felhasználó

Kedvencem a puncstorta! Nagyon finom lehet! Yum-yum):):) A sütés nem az erõs oldalam de a hétvégén megsütöm! Az eredményrõl majd beszámolok! Örülök hogy rátaláltam és nagyon köszönöm a receptet!!

Törölt felhasználó

Sok sikert hozzá, kedves baker!Remélem nálatok is beválik ez a recept! Szép napot!

Törölt felhasználó

Férjem 39. születésnapjára (02.28.)sütöttem meg. Én kerek tortát sütöttem, 3-ba vágtam el és a középs? vékonyabb lapot használtam a krémbe, tökéletes lett így is. Nekem a bevonás nem sikerült ennyire szépen mint a tiéd, de a család körében nagy sikert arattam vele. Köszönet a receptért.

Törölt felhasználó

Gratulálok a sikeredhez!További jó sütést!

anyamaci 22

Szia Zsóka! De jó,hogy rátaláltam erre a pompás receptre,na meg a fondant készítésére.Szülinapomra megsütöm,majd informállak,hogy sikerült! Köszönöm és szép napot!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az egekbe szökik egy alapzöldségünk ára

Sajnos nem áll meg az élelmiszerek árának emelkedése: egyre több termék lassan a nehezen megfizethető kategóriába kerül. Ez történt most a szinte mindennaposan fogyasztott zöldséggel, a krumplival is.