r
Nosalty Logó

Puncstorta cukorfondant-nal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncstorta cukorfondant-nal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 7315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6709.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2883 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1346 g
  • Cukor
    1046 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 7315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Belekeverjük a vizet, olajat, csipet sót és a sütőporos lisztet.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. Kivágunk kb. 23 cm hosszú, 25 cm széles szívet. A körben leeső részeket apró darabokra tépkedjük, ez belemehet a töltelékbe.
  5. A vízből és cukorból szirupot főzünk, és belekeverjük a rumaromát, majd ráöntjük a tésztára.
  6. Belekeverjük még a lekvárt, darált diót, tejet. Ha kicsit ragadós lenne, lehet belekeverni még morzsoltbabapiskótát.
  7. A tortát kettévágjuk, és megkenjük lekvárral, majd rányomkodjuka tölteléket. A felső lap alját is megkenjük lekvárral, és ráhelyezzük a tortára.
  8. 1 napot állni hagyjuk. Másnap bevonjuk fondant-nal.
  9. Fondant elkészítése:
  10. Még aznap, mikor a tortát készítjük, ezt is begyúrjuk, mert ennek is állnia kell!
  11. Porcukrot tálba szitáljuk, közepébe mélyedést rakunk.
  12. A zselatint összekeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük, majd hozzárakjuk a margarint és a mézet. Összemelegítjük, és a porcukorhoz öntjük. Összekeverjük, míg összeáll. 1 napig hagyjuk állni.
  13. Másnap margarinos kézzel átgyúrjuk, addig, míg ruganyos masszát nem kapunk, és ételszínezékkel, kakaóporral kívánt színre színezzük.
  14. Nyújtjuk, és bevonjuk vele a tésztát, díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x29
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 100311
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még Valentin napra készítettem a családomnak, nagy sikere volt! A torta alapötletét ercsihami oldaláról vettem, a fondant receptjét pedig kiskuktáéról, köszönet nekik! Cukormázzal is be lehet vonni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...