r
Nosalty Logó

Zöldséggel rakott sertéspofa

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Zöldséggel rakott sertéspofa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1986 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 1333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    713 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük annyi időre, ameddig a zöldségeket előkészítjük.
  2. A hagymát és a paradicsomot félbe, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. A paprikát kb. fél centiméteres darabokra karikázzuk.
  3. Egy méretesnek ítélt tepsibe, vagy hőálló üvegtálba öntünk egy evőkanál olajat. Ebbe terítjük a felkockázott húst. A hús tetejére egyenletesen elosztjuk a hagymát, majd arra a paprikakarikákat. Legvégül betakarjuk a paradicsomszeletekkel.
  4. A tejfölt sózzuk, borsozzuk. Ezután elkeverjük benne a tojást és a két evőkanál olajat, majd egyenletesen elosztva ráöntjük a rakottra. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. A tepsit előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt a teteje aranybarnára pirul.
  6. Langyosra hűtjük, úgy tesszük asztalra. Párolt rizs illik mellé, de egy szelet puha kenyérrel fogyasztva is fantasztikus.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 343
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséggel rakott sertéspofa
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek