r
Nosalty Logó

Fehérbabos-boros sertéscomb

István mester
Fehérbabos-boros sertéscomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

431
Kalória
37.4g
Fehérje
30.1g
Szénhidrát
15g
Zsír
227.8g
Víz
84g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2584 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 431 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.5 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6526.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    694 mg
  • Foszfor
    2607 mg
  • Nátrium
    2192 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 2584 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A babot puhára főzzük, és félretesszük.
  2. 2-3 dl vízben felmelegítjük a leveskockát.
  3. A kockára vágott húst olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, tovább pirítjuk, majd sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük.
  4. Felöntjük a borral, majd 10 perc után a leveskocka levével. 60 percig fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk, pótolva az elfőtt levet. A végén összefőzzük a babbal. Ha kell sűrítjük, és fűszerezzük.
  5. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 70 p

Egy régi újságban találtam a receptet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...