Puliszkagombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
457
Kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1829
Kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1117.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 293 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
457
Kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 93.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4469 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 733 mg
-
Nátrium 2829 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1171.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1829
Kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
112
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük.
- Tűzről levesszük, lefedjük, és hűlni hagyjuk.
- A hideg puliszkából vizes kézzel kiveszünk egy marékynit, ellapítjuk, a közepébe juhtúrót teszünk, és gombóccá formázzuk.
- A gombócokat egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb 5 percig sütjük.
- Tálaljuk jó sok tejföllel meglocsolva.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 884
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 125290
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Glaser
1980 recept
A juhtúrós rakott puliszka gombócként.
Hozzászólások (7)
Köszönöm, finom a puliszka, kipróbálom a te receptedet is.:-))
Ezen csak annyit lehetne változtatni, hogy szabadt?znél, parázson, piros kérget sütni rá.
Nekem már csak a ropogósra sült kis szalonnadarabkák hiányoznak a tetejér?l!
Egy szabadtéri f?z?versenyen egyszer ezt kóstoltam kapros tejföllel leöntve, bográcsban f?tt marhapörkölt mellé tálalták. Azóta szeretném megcsinálni, most ezzel a recepttel itt az alkalom :)
Jaaaj...gyerek koromban mennyi tejes puliszkát ettünk!!!
Nagyon finomnak látszik.Szeretném elkészíteni. De ..nem tudom a tálba , lehet több rétegben is rakni? vagy csak egy sorba? Mivel több adagról lenne szó....
Eltudnám képzelni, még egy kis apró kockára sütött kolozsvárival, vagy jó kis házi sonkával, de még kakastaréjra vágott sült szalonna se lenne hozzá kutya. Igaz?