Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános kukoricalepény

Parmezános kukoricalepény
Parmezános kukoricalepény
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Story helyett inkább elárulom a kukoricaköret lelőhelyét. Eddig még csak a Coop-ban láttam, pedig sok más üzletben is kerestem már.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akármely zöldsalátával, nálunk legutóbb a zöldbabsalátával került az asztalra, de kitűnően illik hozzá egy jó paradicsommártás, vagy paradicsomsaláta is.
A húsevők szószos húsokhoz, mint pl. a pörkölt, tokány, tálalhatják. Én azért keverek hozzá paremzán sajtot, mert hústalanul táplálkozunk és köztudottan a parmezánban nincs oltógyomor-váladék. A juhsajtot is hozzákeverhetjük, mert melegítésre az sem nyúlósodik és az íze jól harmonizál a kukoricáéval.
Pár órával a tálalás előtt is el lehet készíteni, ekkor a tűzálló tálban jól megszilárdul és tálalás előtt a 150 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig melegítjük.
Ajánlható mélyhűteni is, ilyenkor szeletekben elő lehet venni és adagonként sütőben melegíteni.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet feltesszük főni, ha forró, belehelyezzük a leveskockát, vagy a zöldséges fűszersót.
  2. A kukoricaköretet kevergetve hozzáadjuk, majd az oreganót is.
  3. Gyakori kevergetéssel kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  4. Ha puha, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezt alaposan eloszlatjuk benne, és a 40 g vajat is.
  5. Egy tűzálló lapos edényt kivajazunk, a kását belesimítjuk, fél órán át állni hagyjuk, ez idő alatt elkészíthetünk egy salátát.
  6. Kisvártatva, kb. 20 percre 150 C fokos meleg sütőbe toljuk.

  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20X20X6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 745
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricalepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tubó
Tubó Fri, 2011-09-16 19:49

Szia!Nagyon tetszik a recept biztos nagyon fincsi!Meg is fogom csinálni...csak azt szeretném kérdezni hogy a zöldségleves kockát/zöldséges fűszersót lehet e helyettesíteni rendes levessel? Ha igen akkor szerinted mennyi kellene belőle kb?:)Köszi

365
kukoricaliszt 20 dkg
víz 1 l
oregánó 1 ek
parmezán sajt 80 g
leveskocka 2 db
vaj 40 g
vaj 0.5 ek