r
Nosalty Logó

Burgonyás puliszka ahogy Gabimami készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabimami58
Burgonyás puliszka ahogy Gabimami készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.1 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    546 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    70 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 3299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és szárazra töröljük, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük egy kis tálba, és félretesszük.
  2. Majd a kukoricalisztet a fazékba öntjük, és a vizet lassan adagoljuk hozzá, így simára keverjük.
  3. Ebbe beletesszük a reszelt krumplit, és jól elkeverjük, majd a majoránnát és az ételízesítőt is elkeverjük benne. Lassú tűzön egyenletesen sima, sűrű masszát főzünk belőle.
  4. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony szeletekre aprítjuk, majd ráöntjük az olajat, és lassú tűzön aranybarnára pirítjuk.
  5. Amikor a krumplis kukorica puliszkánk jó sűrű, lekapcsoljuk a gázt alatta, és kissé állni hagyjuk. Közben az elkészült pirított hagyma alatt is leoltjuk a gázt.
  6. Majd egy 36x23 cm-res tepsibe a fele masszát egyenletesen elsimítjuk, és erre elosztjuk a krémes túrót, majd az olajos hagyma felével meglocsoljuk.
  7. Erre egyenletesen rásimítjuk a maradék masszánkat, s végül a maradék olajos hagymával megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben közepes lángon 40 perc alatt megsütjük.
  9. Ha megsült, kivesszük hűlni, s ha már langyora hűlt, evőkanállal dödölle formára szaggatjuk ki egy jénai tálba.
  10. Melegen tálaljuk, lehet tejföllel vagy bármilyen savanyúsággal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24227
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás puliszka ahogy Gabimami készíti
Gabimami58 139 recept

Ezt saját ötlet alapján készítettem, mert nem mindenki szereti csak natúrban a kukoricás puliszkát, így én krumplival dúsítottam. Mikor teljesen kész volt, dödölle formára szaggattam, így a család apraja azt mondta, finom dödölle lett mamám. Így készítem azóta is, és sikere van, mert laktató, és egytálételként is fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek