Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-mandulás rakott babapiskóta

Pudingos-mandulás rakott babapiskóta
Pudingos-mandulás rakott babapiskóta
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyedüli gluténérzékenyként a családban sokszor nehéz olyat sütni, ami mindenkinek elnyeri az ízlését. Mert ha már desszert, akkor legyen kellően édes, hogy megkoronázza a vasárnapi ebédet. Ugyanakkor ne legyen száraz - ami sajnos a legtöbb gluténmentes édességről nem mondható el... Így született meg ez a pudingos édesség, amelyben rendkívül jól harmonizál a pudingok édessége, a babapiskóták keserű mandulás-kávés ízével.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlanám minden édesszájúnak és gluténérzékenynek egyaránt! Vendégségek alkalmával is kiváló. Ez esetben érdemes rögtön dupla adaggal készíteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a feketekávét (ne legyen túl erős), majd elkeverjük benne a keserű mandula aromát. Kellemes zöldes színt kell kapnunk.
  2. A tejet 3 részre osztjuk, és a pudingokat külön-külön megfőzzük. A szokottnál kicsit sűrűbbek lesznek. 2-2,5 ek cukorral ízesítjük. (Ha valaki édesebben szereti, nyugodtan tehet bele többet is.) Félretesszük!
  3. Előveszünk egy közepes méretű üvegtálat.
  4. A babapiskótákat a mandula aromás kávéban egyenként megforgatjuk (figyeljünk rá, hogy ne ázzanak el), majd kirakjuk vele az edény alját egy sorban. Egyenletesen elosztjuk rajta a vaníliapudingot. Picit dermedni hagyjuk (kb. 2-3 perc). Ezt megint egy réteg áztatott babapiskóta követi. Befedjük a puncspudinggal, és ezt is dermedni hagyjuk. Jön az utolsó réteg áztatott babapiskóta. Legvégül kerül rá a csokoládés puding.
  5. Alufóliával lefedjük, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Tálaláskor kockára vágjuk, és ki-ki ízlés szerint önmagában vagy tejszínhabbal ízesítve is fogyaszhatja!

  • tepsi mérete: 30x40x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 143
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Voracsek Ági

Mióta szakács: 2011.04.18.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos mámor, kávés-mandulás pudingos sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-05-26 06:42

Kedves Ágnes!
Köszönöm szépen, jó , hogy éppen itt vagyok, és böngészek, hátha találok egy jó kis ebédreceptet, e mellé az édesség mellé.
Megvan, és erre is választ kaptam.Köszönöm.:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 19:43

Kedves Ági!
Azért ha rendes babapiskótából elkészíthetjük, lehet, ugye?
Mert én ezt fogom tenni, ha nem gond:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 19:41

Kedves Ági!

Ez nagyon guszta látvány, húúúúú, ha előttem lehetne, és kanalazhatnék belőle,hmmm:-))))))
De, így csak gondolatban:-))
Köszönöm, mentve:-))
Szép estét!
Szép holnapi napot!
Éva-Anyóca

748
GM babapiskóta 40 dkg
tej 1 l
cukor 3 ek
puncs pudingpor 1 tasak
vaníliás pudingpor 1 tasak
csokoládés pudingpor 1 tasak
feketekávé 2 dl
keserűmandula aroma 30 ml
xilit 7 ek