Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cappucino szelet

Cappucino szelet
Cappucino szelet
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam itthon egy csomag cappucinot , és mivel mi nem igazán isszuk, ezért gondoltam, hogy  valamit kezdeni kellene vele.

Ez sikeredett, és finom lett! Ha tejszínhabot is adunk hozzá, akkor meg aztán isteni finom!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba!)
  3. Elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot megfőzzük. A cappucino port, a cukrot és a főzőtejszínt összekeverjük, majd a kész pudingba keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixeket. Jól összekeverjük.
  4. A piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a cappucinos krémmel, majd a piskóta tetejét rátesszük, és a tetejét is megkenjük vele.
  5. Betesszük a hűtőbe kb. 30 percre, majd kivétel után felszeleteljük! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 100
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes cappucinós süti, pudingos szelet capuccinóval, kávés szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mated7
mated7 Sun, 2013-09-08 11:09

Az lenne a kérdésem, hogy a pudingot tejben kell-e főzni, ill. a pudingot ki kell-e hűteni a tejszínes keverék előtt? Köszi!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2013-09-16 05:52

Kedves mated7!
A pudingot lehet tejben, de lehet fele fele aranyban vizzel is megfozni... En altalaban megvarom , mig legalabb langyos lesz a puding mielott bele keverek tejszines dolgot!
Kellemes napot!

babilon44
babilon44 Wed, 2012-02-22 15:43

Megcsináltam a sütit,nagyon finom lett.Csak nagy volt a tepsim és vékony lett a piskótám.Legközelebb kisebb tepsibe rakom .Nagyon tetszik a recept.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-02-22 18:38

Nagyon szepen koszonom a pozitiv vissza jelzest. Ilyenkor , ha nagy a tepsi, akkor lehet azt csinalni, hogy kozepen kettevagni es akkor ket lap lesz. (Nem hosszaban, hanem szelteben, es akkor dupla magassagu piskotank lesz). Igaz szeletekben ez kevesebbet jelent, de nem olyan vekony!))))))))))))))))
Kellemes napot kivanok:Moni

704
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 csomag
főzőtejszín 2 dl
cappuccino por 20 dkg
cukor 10 dkg
zselatinfix 2 csomag