Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-almás kocka Zsuzsamama konyhájából

Pudingos-almás kocka Zsuzsamama konyhájából
Pudingos-almás kocka Zsuzsamama konyhájából
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másik lehetőség, miszerint sokféleképpen elkészíthető az almás pite. Én már nagyon sokféle módon kipróbáltam, mások is tegyék így, és döntsék el, melyik tetszett és ízlett a legjobban. Nálam ez a süti a harmadik helyen végzett a 12 féle módon készült almás sütik közül.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzátesszük a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót, és kevés tejszínnel a tésztát összeállítjuk. Kétfelé osztjuk.
  2. Lisztezett sütőtepsibe a tészta egyik felét belenyújtjuk, megszórjuk az alját darált dióval, a tölteléket ráhalmozzuk, és eligazítjuk egyenletesre. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk a tölteléket vele.
  3. Villával megszurkáljuk, és közepes lángon sütjük kb. 25 percig 180 fokon. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk, és kockákra felszelve tálaljuk.

Töltelék

  1. Az almát lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, a cukorral puhára főzzük. 0,5 dl vízben a pudingport elkeverjük, és a forró almapéphez öntjük. Összeforraljuk. Kevés őrölt fahéjjal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x32 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 584
elküldve: 3
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós pite almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1017
margarin 25 dkg
finomliszt 40 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
1 csipet
habtejszín 1 dl
alma 1.5 kg
fahéj 1 kávéskanál
citromlé 1 citromból nyert
cukor 15 dkg
víz 0.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
dió 5 dkg