r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy Ivánné Gabi készíti

Ivánné Gabi
Almás pite ahogy Ivánné Gabi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

535
Kalória
7.6g
Fehérje
59.7g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
97.1g
Víz
53.1g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
22.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    369.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5735.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    716.1 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    1165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2578 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 6401 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Eldörzsöljük a lisztet a margarinnal.
  2. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk, felét kinyújtjuk, és fekete gáztepsibe fektetjük. (Nem kell semmivel kibélelni a tepsit, ugyanis nem ragad le!)

Töltelék

  1. A darált diót rászórjuk a tészta tetejére.
  2. Az almát frissen reszeljük le (különben lepuhul, összeesik), adjuk hozzá a cukrot, fahéjat. Keverjük át a kezünkkel óvatosan, és picit a levét kinyomkodva tegyük a dió tetejére elrendezve. Szórjuk meg Almás pite fűszerkeverékkel (ha van otthon), ha nincs, még egy pici fahéjjal, majd fedjük be a kinyújtott tészta másik részével.
  3. Tojással kenjük meg a tetejét. (Ha nincs kedvünk még egy tojást elpazarolni, akkor csak a kimaradt fehérjével.) Villával pár helyen szurkáljuk meg.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x42

Ez a mi kedvenc almáspite-receptünk. A receptet anyósomtól kaptam, csak én még továbbfejlesztettem egy kicsit! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek