r
Nosalty Logó

Prágai sonkával töltött baconbe csavart csirkerolád

Zsuzsamama56
Prágai sonkával töltött baconbe csavart csirkerolád
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A roládhoz

Öntet

Dresszing

887
Kalória
43g
Fehérje
8.3g
Szénhidrát
73.1g
Zsír
252.7g
Víz
204.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A roládhoz

Öntet

Dresszing

Összesen 887 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A roládhoz

Öntet

Dresszing

Összesen 1774 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A roládhoz

Öntet

Dresszing

Összesen 208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1934 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3032 micro
Összesen 887 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2566.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    505.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3868 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6064 micro
Összesen 1774 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

A roládhoz

  1. A mellszeleteket elvágjuk ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjunk, és fólia között kiklopfoljuk, majd ráterítjük a sonkát.
  2. A húst 2 db bacon szalonnára helyezzük, majd rátesszük a prágai sonkát, és megkenjük az öntettel.
  3. Ezután felcsavarjuk, összetűzzük, hogy ne essen szét. (Ehhez használjunk fogpiszkálót.)
  4. A serpenyőben vajat hevítünk, és a rolókat rátesszük. Megborsozzuk, és mindkét oldalát átsütjük úgy, hogy a bort aláöntjük, és szép pirosra sütjük őket. 4 db lesz ebből a mennyiségből.

Öntet

  1. Az öntetet elkészítjük a következőképpen. 3 evőkanál olívaolajat kikeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel és zsályával.

Dresszing

  1. Elkészítjük a salátaöntetet. 3 evőkanál olívaolajat, kevés sót, 5 db nagyobb kapribogyót összevágva elkeverünk egy kis tálban 1 citrom levével.
  2. Tálaljuk, a ruccolát a tányér közepére halmozzuk, öntünk rá az öntetből és a húsroládot kettévágva köré helyezzük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Köszönet Alassandro Arenának a receptért, nagyon ízlett a férjemnek az étel. A kertünkben még sokáig télen a jó időben lehetett szép zöld rukkolát szedni, így friss salátából készült ez a remek olasz főétel.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Mik az adaptogének, és milyen ételekből vihetjük be őket?

Bár az adaptogéneket már évezredek óta alkalmazzák, csak az utóbbi években kerültek újra a figyelem középpontjába. A gombás kávé vagy tea manapság szinte letarolja az egészségpiacot, de kevesen tudják, valójában mik ezek az anyagok, mire jók, és milyen forrásokból juthatunk hozzájuk.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...