r
Nosalty Logó

Baconszeletekbe göngyölt töltött csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Baconszeletekbe göngyölt töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 717 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4303 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 717 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.4 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13856.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    3121 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    3848 mg
  • Nátrium
    6200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2441 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 4303 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 223 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a tepsit beolajozzuk.
  2. Egy serpenyőbe kevés zsírt teszünk, felhevítjük, erre öntjük a tisztított, vékonyra szeletelt hagymákat, majd a tisztított, szeletelt gombát.
  3. Ételízesítővel, borssal megszórjuk, s puhára pároljuk a hagymával a gombát. Ha puha, félretesszük hűlni.
  4. A húst megmossuk, felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk - zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét a hús és a leve -, beszórjuk a fűszerkeverékkel.
  5. Ekkorra a hagymás gomba már kihűlt. A gombás töltelékhez szórjuk a reszelt sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, összekeverjük, s annyi részre széttologatjuk (szétosztjuk), ahány szelet húsunk van.
  6. Mindegyik hússzeletre kenünk a masszából, folyamatosan mindegyiket összetekerjük, két-két bacon szelettel "bebugyoláljuk", sorba helyezzük a kiolajozott tepsibe.
  7. Fóliával lefedve sütőbe tesszük, amíg sercegni nem kezd, 200 fokon sütjük, majd 150 fokra levesszük a hőmérsékletet - redukáljuk:) -, 60 percig így sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a saját zsiradékával, s légkeveréssel kissé megpirítjuk.
  8. Ha készen van, mindenki ízlésének, elképzelésének megfelelő körettel tálalhatja.:) Hidegen is nagyon finom, ha marad, hűtőben tároljuk. Ünnepi alkalmakra is remek étek lehet. :) Hidegen, ferdén szeletelve is nagyon guszta, így hidegtálakhoz is kiváló kiegészítő lehet - franciasalátával, klasszikus burgonyasalátával.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36x5
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1268
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 512406
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, de nagyon finom étek... más húsból -karaj, pulykamell- is elkészíthető... egy kis változatosságot hozhatunk vele a megszokott étrendünkbe... a gombát lehet helyettesíteni -aki nem szereti- mással, például apróra vágott, hagymán dinsztelt csirkemájjal, hagymán megfuttatott darált vagy apró kockákra vágott füstölt-főtt hússal, sonkával... még így is variálhatjuk :) ...lám, már több receptötletet is adtam :) ...nekünk a gombával is, a többivel is bevált, imádjuk :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek