r
Nosalty Logó

Fatörzs rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fatörzs rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 612 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 3678 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 612 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5302 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    3136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 3678 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sót, cukrot, sütőport, citromhéjat, és az élesztős tejet.
  2. Majd a joghurtot, olajat és tojássárgát hozzáadva tésztát dagasztunk.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és a fahéjat, amit előzőleg egy kevés tejjel kikevertünk.
  4. A tésztákat duplájára kelesztjük, majd deszkára borítva átgyúrjuk mindegyiket és ketté-ketté vágjuk.
  5. Az egyik barna cipóra ráhelyezzük az egyik fél fehéret, és együtt sodorjuk téglalap alakúra, kb. 8 mm vastagra.
  6. Felcsavarjuk és 2,5-3 cm-es csigákat vágunk.
  7. A csigákat kissé lisztezett deszkán megsodorjuk 10-12 cm hosszúra és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  8. A másik fél barna és fehér tésztából ugyanígy téglalapot nyújtunk, és rudakat formázunk.
  9. Tetejüket megkenjük kissé felvert tojásfehérjével és 20 percig még hagyjuk a tepsiben pihenni.
  10. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12640
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Ajánló

Sütőport gyakran teszek még a kelt tésztákba is, mert a tészta így még lazább szerkezetű lesz. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, hogy eredetileg milyen módszerrel formázzák a fatörzs kiflit, én ezt találtam ki. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!