r
Nosalty Logó

Fatörzs rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fatörzs rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 612 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 3678 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

Összesen 296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 612 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5302 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    3136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 3678 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sót, cukrot, sütőport, citromhéjat, és az élesztős tejet.
  2. Majd a joghurtot, olajat és tojássárgát hozzáadva tésztát dagasztunk.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót és a fahéjat, amit előzőleg egy kevés tejjel kikevertünk.
  4. A tésztákat duplájára kelesztjük, majd deszkára borítva átgyúrjuk mindegyiket és ketté-ketté vágjuk.
  5. Az egyik barna cipóra ráhelyezzük az egyik fél fehéret, és együtt sodorjuk téglalap alakúra, kb. 8 mm vastagra.
  6. Felcsavarjuk és 2,5-3 cm-es csigákat vágunk.
  7. A csigákat kissé lisztezett deszkán megsodorjuk 10-12 cm hosszúra és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  8. A másik fél barna és fehér tésztából ugyanígy téglalapot nyújtunk, és rudakat formázunk.
  9. Tetejüket megkenjük kissé felvert tojásfehérjével és 20 percig még hagyjuk a tepsiben pihenni.
  10. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12727
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Ajánló

Sütőport gyakran teszek még a kelt tésztákba is, mert a tészta így még lazább szerkezetű lesz. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, hogy eredetileg milyen módszerrel formázzák a fatörzs kiflit, én ezt találtam ki. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

Ezt add a gyümölcskonzervhez, ha ehetetlenül édes

A friss gyümölcs természetesen a legegészségesebb, de különösen a téli hónapokban, amikor szűkösebb a szezonális kínálat, néha jólesik egy édes gyümölcskonzervekből készült saláta. De az édes is lehet túl édes, ezért Napi Tippünkben azt mutatjuk be, mivel tudsz javítani a túl édes gyümölcskonzerv ízén.

Szász Nóri

További cikkek

4 dolog, amit sose tegyél a konyhapultra

A konyhapultra sorakoztatott tárgyak nemcsak esztétikailag ronthatnak a konyha összképén, hanem akár veszélyt is jelenthetnek. Ha neked is zsúfolt konyhád van, akkor érdemes átgondolni, mi az, aminek nincs helye a pulton. Gyűjtésünk abban segít, mit nem kellene a konyhapulton tárolnod.