Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés és szilvás kifli egyszerűen

Gesztenyés és szilvás kifli egyszerűen
Gesztenyés és szilvás kifli egyszerűen
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a gesztenyét, sok gesztenyés kiflit csináltam már, de ez eddig a legjobb! Finom, puha, lehet nyújtani :) Volt még itthon házi szilvalekvár, mennyei :)

hozzávalók / 4 adag

tészta

gesztenyés töltelék

szilvás töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Az 1 dl tejbe tesszük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Utána az összes hozzávalót összegyúrjuk, 4 cipóba vesszük, kinyújtjuk, 8-ba vagy 12-be vágjuk, és megtöltjük.
  3. Feltekerjük, tojással megkenjük, előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütésen sütjük, amíg szép piros nem lesz.

töltelék

  1. Én a gesztenyemasszába tettem még rumaromát, pici vajat és egy löttyintésnyi tejszínt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 138
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés kifli, szilvalekváros kifli, édes kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

960
tej 1 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 1.5 dkg
finomliszt 25 dkg
zabpehelyliszt 10 dkg
sertészsír 15 dkg
tojás 1 db
1 csipet
gesztenyemassza 25 dkg
rumaroma 1 ml
habtejszín 5 ml
vaj 3 dkg
szilvalekvár 20 dkg