r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli Margó konyhájából

NS
Pozsonyi kifli Margó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

1683
Kalória
30g
Fehérje
177.2g
Szénhidrát
98.6g
Zsír
106.8g
Víz
226g
Koleszterin
19.8g
Élelmi rost
73.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 10095 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1250 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    591.4 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    1356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16229.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    7498 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1903 mg
  • Foszfor
    5424 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1063.1 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    119 mg

Víz

  • Összesen
    641 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1948 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 10095 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Ügyeljünk, hogy a tészta összes hozzávalója hideg legyen. A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal a vajat és a libazsírt.
  2. Készítsünk egy kis mélyedést a morzsa közepébe, öntsük bele a tejszínt, a tojássárgáját, pici vizet, majd az ujjunkkal keverjük össze, hogy a tojás és a tejszín elkeveredjen, majd gyúrjunk belőle kemény tésztát. Amikor a tészta már nem ragad sem a kezünkhöz, sem a tál falához, akkor elkészültünk. Fóliával letakarva tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára.
  3. A nyújtáshoz nem kell lisztezni sem a tésztát, sem a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztánkat kb. 3 mm vastagságúra, majd a legnagyobb kör alakú fánkszaggatóval szaggassunk belőle köröket, tegyünk a közepébe egy jó adagot a töltelékből, tekerjük fel, formázzunk belőle kifli alakot, majd sütőpapírral bélelt lapra sorakoztassuk, figyeljünk arra, hogy a hajtás lefelé essen.
  4. Kenjük át a felvert tojássárgájával, majd hűvös helyen hagyjuk teljesen megszáradni, nem szabad, hogy ragadjon! Ha megszáradt, átkenjük a felvert tojásfehérjével, ettől lesz szép márványos mintázatú a sütés után.
  5. Hűvös helyen ismét megvárjuk, amíg teljesen rászárad a tojás. Az sem baj, ha este készítjük el, és egy éjszakát áll hűvös, száraz helyen, majd reggel sütjük!
  6. 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük, a kiflik nagyságától függően 20-25 perc alatt.

A töltelékhez

  1. Először a tölteléket készítsük el, a diót vagy a mákot elvegyítjük a fűszerekkel, a kekszmorzsával, ha szeretjük, akkor a kandírozott vagy aszalt gyümölcs darabokkal. A vizet a cukorral forrásig hevítjük, majd a töltelékre öntjük, és alaposan elkeverjük, teljesen kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha már a "fülünkön jön ki" a beigli, na akkor következik nálunk a pozsonyi kifli sütés...  vagy csak úgy, ha valami igazán finomat szeretnénk! :))) Bátran kísérletezzünk a töltelékkel, dióval, gesztenyével, akár sütőtökkel, amihez csak kedvünk szottyan!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek