r
Nosalty Logó

Dél tiroli marhapörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Dél tiroli marhapörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2439 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 610 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4134.4 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1538.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    2390 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 2439 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    389 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A húst az olajban adagonként körbepirítjuk, kivesszük. A hagymát a visszamaradt pecsenyezsírban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a húst és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk a paprikával, jól elkeverjük.
  3. Felöntjük a borral és az ecettel, hagyjuk elfőni. Sóval fűszerezzük, majd hozzáöntjük a levest és a babérlevelet. Felfőzzük, lefedve kb. 90 percig főzzük, míg a hús puha. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés levest.
  4. A fokhagymát a köménnyel és a majoránnával apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a citromhéjat. A fűszerkeveréket tálalás előtt a pörkölthöz keverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13210
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízesíthetjük kevés erős paprikával is. Tálaljuk tésztával, zsemlegombóccal vagy polentával és egy finom zöldsalátával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...