r
Nosalty Logó

Pörkölt pulykazúzából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
java46
Pörkölt pulykazúzából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1903 micro
  • β-crypt
    355 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1581.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    389 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    7612 micro
  • β-crypt
    1419 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    2288 micro
Összesen 1465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    712 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély wok-szerű serpenyőt zsiradékkal kikenünk, felforrósítjuk, a kockára vágott egyik hagymát beleöntjük, kevergetve nagy lángon átpirítjuk.
  2. Majd beletesszük a zúzadarabokat, és állandó keveréssel kb. 10 percig a hagymával együtt jól átsütjük.
  3. Most beletesszük a paprikapor kivételével a fűszereket, paradicsomokat. Ez utóbbiaklét engednek. Most már hozzáadjuk a zsiradékot, lefedhetjük a serpenyőt, és a hőt kissé csökkenthetjük. Lassú tűzön főhet kb. 45 percet.
  4. Ekkor a második hagymát és a húsos paprikát is kockára vágjuk, a zúzához adjuk. Vizet öntünk rá annyit, hogy a zúzadarabokat ellepje. Ismét lefedjük a serpenyőt.
  5. Így főhet lassú tűzön még egy órán át. Miremegpuhul, a hagyma is péppé fő, így sűríti a szószt.
  6. Főzés végén beleszórjuk a pirospaprikát úgy, hogy ne keletkezzenekcsomók. A paprikával még 5 percig főzzük, így lesz a leve szép piros és sűrű.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12108
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Ajánló

A zúzából igazán ízletes falatokat kapunk, akár pörköltként, akár levesben vagy barna mártásban vörösborosan fő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig tartok a mélyhűtőben néhány paradicsomot. Ha főzéshez előveszem, csak meleg folyóvíz alá tartom őket, és a héjuk azonnal leválik. Leginkább késő ősszel fagyasztok be néhány dobozzal, mert akkor annyi van a kertben, hogy egyszerre nem tudjuk elfogyasztani, pedig salátaként is sokszor kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?