r
Nosalty Logó

Kacsazúzapörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
1StOne
Kacsazúzapörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 464 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 231 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 464 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zúzát alaposan megtisztítjuk és falatkákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk.
  3. A zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, beletesszük a fokhagymát, a tűzről félrehúzva beleszórjuk a fűszerpaprikát, pici vizet öntünk rá, és visszatesszük a lángra.
  4. Beletesszük a zúzafalatokat, és pár percig együtt pároljuk az összetevőket.
  5. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát, és rászórjuk az előkészített fűszereket, megsózzuk.
  6. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a zúza megpuhul. Kevergetjük közben, és ha a levét elfövi, kevés vizet adunk hozzá. Ha igényli, akkor utánasózzuk.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 12045
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 26.

Ajánló

Köretnek ajánlom hozzá a nokedlit, főtt szarvacskatésztát, tarhonyát. Kiegészítőként a tejfölös uborkasalátát vagy bármilyen savanyúságot. Jól megy hozzá a borok közül a száraz rozé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem a magyaros ételeket, ezek közül is a pörkölteket. Egyik kedvencem a baromfizúzából készültek. Az utóbbi időkben rákaptam a kacsazúzára, a kellemes állaga és íze miatt. Hagyományos módon készítek belőle pörköltet, és nokedlivel vagy kifőtt tésztával, és valamilyen salátával tálalom.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.