Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagyma-krémleves tárkonyosan

Póréhagyma-krémleves tárkonyosan
Póréhagyma-krémleves tárkonyosan
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész úgy kezdődött, hogy maradt négy darab virslim, egy nagy kiszerelésű zacskóból (a többi ment a lecsóba). Ezt akartam valamibe belefőzni. Mivel imádom a krémleveseket, és póréhagymából már rég csináltam, így vettem egyet a piacon. Meg valamiért fehérrépát is, ekkor még nem sejtettem, hogy találkozni fognak a lábasban.
Mivel volt otthon szalonna is, azt is beletettem. Végül egy egész masszív krémleves lett, amiben zsír, szalonna, habarás is van, és külön megpirított virsli karikák, no meg tárkony, jah és fehérbor, mert az is volt otthon, nyitva...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyűnek látszó, ámde nehezebb ételeket. Annak, aki nem riad vissza attól, hogy zsírt használjon egy krémleveshez, és mindezt bizarr virslikarikákkal tetézze. :)
Lehet, hogy izgalmasabbá teszi az ételt, ha füstölt virsliből van, esetleg citrom karika is mehet bele, de persze a tárkony a lelke. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészületek

  1. Vegyünk egy póréhagymát, távolítsuk el a külső héjakat, vágjuk kis karikákra. Kockázzunk fel egy fej hagymát, hasonlóan tegyük ezt a szalonnával, a fehérrépával és a krumplival is. A virslit vágjuk karikára.

Elkészítés

  1. Pecsenyezsíron tegyük fel a szalonnát izzadni, majd amikor már töpörtyűsödik, tegyük hozzá a vöröshagymát. Ezt hagyjuk megüvegesedni, ezután tegyük bele a fehérrépát és a krumplit. Amikor mindez már párolódott egy kicsit, tegyük hozzá a póréhagymát, és fedő alatt (néha megkeverve azért) pároljuk legalább tíz percig. Jah igen, kis fehérbor mehet rá ekkor is.
  2. A párolás után mehet rá a leveskocka és annyi víz, hogy jó sűrű legyen. Ekkor már mehet bele minden fűszer (só, bors és/vagy borsikafű, tárkony), de tárkonyból csak egy kevés, egyelőre. És még egy leheletnyi chili is jó bele. A főzés 10-15 perc is lehet, bár minden attól függ, hogy mikor puhulnak meg a zöldségek.
  3. Amikor ez a pont elérkezik, vegyünk ki egy-két merőkanálnyi sűrűjét egy külön tálkába. A többit pedig turmixoljuk össze szép krémesre. Ekkor jöhet a habarás, ami ugyebár a tejföllel csomómentesre kikevert liszt (külön edényben), amihez apránként adjunk egy kis levest, és azt is elkeverve, tegyük az egészet a lábasba.
  4. A behabart levesbe mehet vissza az a pár kanál sűrűje, amit korábban kivettünk. Hozzáadhatjuk a maradék tárkonyt, esetleg egyéb fűszereket is, ha valami hiányzik, és még egy kis bort. Aztán forrhat egyet az egész.
  5. Közben elkészíthetjük a "húst": pirítsuk meg a virslikarikákat egy serpenyőben, természetesen ezt is pecsenyezsíron. Amikor a virslikarikák már elég sötétek, mehet bele a levesbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

borsőrlő

Mióta szakács: 2014.05.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

póréhagyma-zsírleves, szalonnás póréhagyma-krémleves, krémleves póréhagymából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
póréhagyma 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
császárszalonna 10 dkg
virsli 20 dkg
pecsenyezsír 3 ek
burgonya 1 közepes db
fehérrépa 2 kis db
tejföl 4 ek
finomliszt 2 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
tárkony 3 teáskanál
borsikafű 1 teáskanál
víz 1 l
fehérbor 1.5 dl