Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polenta tessini módra

Polenta tessini módra
Polenta tessini módra
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svájc olasz nyelvű kantonjaiban kedvelt és tipikus köret a polenta. Rokona az erdélyi puliszkának, csak "olaszosítva" van a fűszerekkel, parmezánnal. Nagyon jól passzol a szaftos húsételekhez, és ebben a formában egyáltalán nem "kukorica" ízű. 
Gluténmentes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenféle szaftos húsételhez, pörkölthöz, raguhoz kiváló és egészséges köret. Gluténmentes, és az ember inzulinszintjét se viszi az egekbe, úgyhogy fogyókúrázóknak, lisztérzékenyeknek is nagyon jól beilleszthető az étrendbe. Ezzel az ízesítéssel pedig egyáltalán nem egy unalmas étel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A folyadékokat összeöntjük egy lábosban, magasabb falú serpenyőben, és a leveskockával, vajjal összeforraljuk.
  2. Lassan szórva és folyton keverve hozzáadjuk a kukoricadarát, és folytonos keverés mellett megfőzzük. Ahogy a dara duzzad, puhul, felveszi a folyadékot. Kóstolgatjuk, hogy megfőtt-e már, ha nem, de a folyadékot már felvette, a vizet folyamatosan, mindig csak keveset hozzáadva, jól elkeverve pótolgatjuk.
  3. Legyen jó sűrű, de keverhető, mire megfő. A felesleges vizet folytonos kevergetés mellett főzzük el róla, ha esetleg túl folyékony lett. (Ezért praktikus széles serpenyőben készíteni, nagyon könnyű a folyadékszintet beállítani, felesleget elfőzni.)
  4. A fűszereket és reszelt sajtot belekeverjük, kóstoljuk, ízlés szerint még hangolgathatjuk.
  5. Egy őzgerincformát (vagy szögletes műanyagdobozt, porcelántálat - mennyiségtől függően) folpack fóliával kibélelünk, és a kész masszát belekanalazzuk a formába. Tetejét ellapogatjuk, és legalább negyed órát a formában hagyjuk. Nagy mennyiség esetén a dermedési idő természetesen növekszik. A pihenés során duzzad, dermed a massza, és felveszi az edény alakját.
  6. Megfelelő méretű lapostányérra borítjuk, fóliát eltávolítjuk, és a tetejét reszelt parmezánnal gazdagon megszórjuk. Hosszában vagy torta formán szeleteljük a kész polentát.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 025
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sienne

Mióta szakács: 2011.11.13.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: svájci
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olaszos puliszka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
víz 2 dl
tej 2 dl
vaj 5 dkg
leveskocka 1 db
kukoricadara 1 bögre
parmezán sajt 1 dkg
rozmaring 1 csipet
oregánó 1 csipet