r
Nosalty Logó

Sült polenta túróval töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Sült polenta túróval töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 1157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3538.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    2461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    1617 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3081 micro
Összesen 1157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

  • 30 dkg paradicsom (kisebb méretű lucullussal szép egyforma szeleteket kapunk)

Elkészítés

A polentához

  1. A paradicsomokat kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, papír törlőkendőre rakjuk.
  2. A kukoricadarát forró, sós vízbe tesszük, kis lángon sűrűre főzzük, elfelezzük. Egyik felét margarinnal vékonyan kikent formába (24 cm átmérőjű pitesütőt használtam) simítjuk.
  3. A másik felét lapos, szintén margarinozottfelületen (pl. nagy méretű lapos tányér) a forma méretére igazítjuk, kihűtjük. (Szépen megszilárdul.)
  4. Közben a töltelékhez a túrót a tejföllel, fűszerekkel, sóval összekeverjük.
  5. A tölteléket a formában levő polentára kenjük.
  6. A másik fél adag polentát a tetejére ügyeskedjük (lehetőleg egyben:-) ).
  7. Kirakjuk a paradicsomszeletekkel.
  8. Előmelegített, forró sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11996
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Ajánló

Sok zöldsalátával, hideg tejföllel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A polenta biztos volt, mint az is, hogy nem kívánunk húst. Rövid irodalmazás után így készült el. 

Hozzávalók

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek