Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Polenta-kuglóf

Polenta-kuglóf
Polenta-kuglóf
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a polentát minden formájában. Tudom, hogy ez így nem diétás, de evvel kezdeni az új évet isteni volt. Illatos, ízletes, kényeztető reggeli volt.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral, citromhéjjal, majd a citromlével, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat, joghurtot is.
  2. Belekeverjük a fűszereket, és aztán beleforgatjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert kétféle lisztet.
  3. Legvégén keverőlapáttal beleforgatjuk az aszalt gyümölcsöket és a mandulapelyhet.
  4. Egy alaposan kivajazott, kilisztezett kuglófformába (16 cm átmérőjű) öntjük a tésztát, és 170 fokon, alul-felül sütésen 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A kuglófformában hagyjuk, míg langyosra nem hűl, csak utána fordítjuk ki egy tálra.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16x16 x 12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 150
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, újév
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kukoricalisztes kuglóf, aszalt gyümölcsös mandulás polenta kuglóf, polenta kuglófformában aszalt gyümölcsösen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

293
vaj 10 dkg
gyümölcscukor 6 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 4 db
kardamom 1 kávéskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
kandírozott narancshéj 5 dkg
vörösáfonya 5 dkg
kandírozott citromhéj 5 dkg
mandulapehely 5 dkg
finomliszt 15 dkg
kukoricaliszt 10 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
görög joghurt 150 ml