Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi kuglóf ahogy pearl készíti

Karácsonyi kuglóf ahogy pearl készíti
Karácsonyi kuglóf ahogy pearl készíti
220 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén karácsonykor sütöttem ezt a sütit először, és osztatlan sikert aratott. Ami azt jelenti, hogy az amúgy nem édesszájú lányom két szeletet evett belőle rögtön. Már csak a cukorcsillagok hiányoznak róla, de már nem volt idegzetem felhajtani az utolsó pillanatban.

Jó étvágyat Mindenkinek!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához kikeverjük a margarint a cukorral, ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük.
  2. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, és belekeverjük a tojásos masszába. Annyi narancslevet adunk hozzá, hogy kevert tészta sűrűségű masszát kapjunk. Ez kb. 0,5-1 dl lesz.
  3. Kiolajozunk és kilisztezünk egy kuglófformát, beletöltjük a masszát, és 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, és a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt lisztes pépet összedolgozzuk a gesztenyés krémmel.
  5. A kisült kuglófot 3 részre vágjuk, a felső részét visszarakjuk a formába, ráteszünk egy adag krémet, jön a következő kuglóf rész, erre megint krémet teszünk, majd az alját is rárakjuk, óvatosan megnyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe. (Nem fog belekerülni az összes krém, ill. ízlés szerint rakjon mindenki annyit, amennyit gondol. A maradékot le lehet fagyasztani.)
  6. Amíg összeáll a kuglófunk, elkészítjük a karamellöntetet. Amihez a cukrot megkaramellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, és sűrűre főzzük. Ha ez megvan, a tűzről lehúzva belekeverjük a vajat.
  7. Mivel a kuglóf úgyis púposra sül, leveses tányérba állítsuk bele, és így öntsük rá a majdnem kihűlt öntetet, így a lecsorgó maradék szépen keretezi a sütinket. Tegyük vissza a hűtőbe, és szépen megdermed.
  • sütési hőfok: 45°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 984
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pearl

Mióta szakács: 2012.12.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kuglóf karamellöntettel, krémes kuglóf, emeletes kuglóf karácsonyra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

710
tojás 4 db
margarin 12 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 2 kávéskanál
narancslé 0.5 dl
gesztenyemassza 25 dkg
teavaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
rum 1 ek
cukor 10 dkg
habtejszín 1.5 dl
teavaj 8 dkg