r
Nosalty Logó

Karácsonyi kuglóf ahogy pearl készíti

NS
Karácsonyi kuglóf ahogy pearl készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

713
Kalória
7.8g
Fehérje
82.1g
Szénhidrát
39.8g
Zsír
45.3g
Víz
159.2g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
52.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 5687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A karamellöntethez

Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    318.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5224.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    656.9 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    362.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2850 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 5687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához kikeverjük a margarint a cukorral, ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük.
  2. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, és belekeverjük a tojásos masszába. Annyi narancslevet adunk hozzá, hogy kevert tészta sűrűségű masszát kapjunk. Ez kb. 0,5-1 dl lesz.
  3. Kiolajozunk és kilisztezünk egy kuglófformát, beletöltjük a masszát, és 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, és a gesztenyemasszát is belekeverjük. A kihűlt lisztes pépet összedolgozzuk a gesztenyés krémmel.
  5. A kisült kuglófot 3 részre vágjuk, a felső részét visszarakjuk a formába, ráteszünk egy adag krémet, jön a következő kuglóf rész, erre megint krémet teszünk, majd az alját is rárakjuk, óvatosan megnyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe. (Nem fog belekerülni az összes krém, ill. ízlés szerint rakjon mindenki annyit, amennyit gondol. A maradékot le lehet fagyasztani.)
  6. Amíg összeáll a kuglófunk, elkészítjük a karamellöntetet. Amihez a cukrot megkaramellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, és sűrűre főzzük. Ha ez megvan, a tűzről lehúzva belekeverjük a vajat.
  7. Mivel a kuglóf úgyis púposra sül, leveses tányérba állítsuk bele, és így öntsük rá a majdnem kihűlt öntetet, így a lecsorgó maradék szépen keretezi a sütinket. Tegyük vissza a hűtőbe, és szépen megdermed.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 45 °C

Az idén karácsonykor sütöttem ezt a sütit először, és osztatlan sikert aratott. Ami azt jelenti, hogy az amúgy nem édesszájú lányom két szeletet evett belőle rögtön. Már csak a cukorcsillagok hiányoznak róla, de már nem volt idegzetem felhajtani az utolsó pillanatban. Jó étvágyat Mindenkinek!

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek