r
Nosalty Logó

Almás rizskuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
andilla
Almás rizskuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 4549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    171 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1503 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 4549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Elkészítés

A rizskuglófhoz

  1. A rizst a cukrokkal ízesített tejben megfőzzük, majd félrerakjuk hűlni.
  2. A kuglófformát kivajazzuk, zsemlemorzsával kiszórjuk.
  3. A maradék vajat 3 dkg cukorral és a tojások sárgájával jól kikeverjük, majd belekeverjük a kihűlt rizst.
  4. 7 dkg cukorral felverjük a tojásfehérjéket, és ezt is összeforgatjuk a rizses masszával.
  5. Felét a formába öntjük, majd az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  6. A vízbe (vagy rumba) áztatott mazsolát hozzáadjuk az almához, fahéjjal (ízlés szerint cukorral) ízesítjük, és a rizs tetejére egyenletesen elterítjük.
  7. A maradék masszát rásimítjuk, majd (nem légkeveréses sütőben 180°C-on) megsütjük.
  8. A vaníliás sodóhoz forraljuk fel a tejet. A tojássárgákat a cukrokkal keverjük ki, majd egy kevés forró tejjel keverjük össze, és apránként adjuk a forró tejhez. (Azért, hogy nehogy összecsomósodjon!)
  9. Tálaláskor még melegen tálra borítjuk, olvaszott csokoládéval és puffasztott rizzsel díszíthetjük, sodót kínálhatunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5070
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
andilla 8 recept

Könnyű, finom édesség, és nincs vele sok baj. A díszítésnél meg szoktam kenni a kuglóf oldalát lekvárral, és úgy tapasztom rá a puffasztott rizst, majd ezután érdemes csokival lecsurgatni. A sütési idő lehet kicsit hosszabb, hogy biztosan kijöjjön a formából.

Hozzávalók

A rizskuglófhoz

Az almatöltelékhez

A tálaláshoz

A vanília sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek