r
Nosalty Logó

Pizzás minicsiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzás minicsiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 547 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 2185 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 249 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11691 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 547 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    4475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    291 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    46765 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 2185 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5369 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

tészta

szósz

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a kézmeleg tejben 1-1 csipet só és liszt mellett. ~10 perc után a liszthez adagoljuk az összes többi hozzávalót, és szorgos munkával egy normál állagú kelt tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és 1 órán át kelesztjük.
  2. A kelesztés közben összekeverjük a pesztót a paradicsommal, a ketchuppal és az oreganoval, vagy azonos mennyiségű pizzás/mexikói fűszerkeverékkel. Apróra vágjuk a bacont, a párizsit, hozzáadjuk a sajt felét és 1 evőkanálnyit a pesztós szószból.
  3. A tésztát először a szósszal kenjük meg teljesen, majd a tölteléket is rendezzük el rajta. Hosszabb oldalánál fogva óvatosan tekerjük fel, mint egy rétest. Vágjuk kétujjnyi szeletekre, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire: ~8-12 darab lesz a tekercsből.
  4. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük, 10 perc után kivesszük, megkenegetjük tejjel a csigák oldalát, rászórjuk a sajt másik felét, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 1048
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Ajánló

Ha megmaradt, 1-1 kis kupac szósszal díszíthetjük: a sütés közben, sajtszórás után tegyünk rá 1-1 kávéskanállal, nagyon finom lesz, és egészen mély sötétvörös színűre fog sülni; ahogyan az a képen is látható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Másféle töltelékkel láttam az elkészítését ezeknek a minicsigáknak, aztán arra jutottam, hogy tulajdonképpen ebbe is mindent bele lehet pakolni, amit találunk a hűtőben, úgy mint a hétfő esti "ó, elfelejtettünk vásárolni" fajtájú melegszendvicsekbe. Kicsit hosszadalmasabb ugyan elkészíteni, ellenben a melegszendóval ez másnap is fogyasztható! Az ügyesen kombinált alapanyagokkal rendkívül íncsiklandó finomságot készíthetünk, vagy valóban felhasználva a hűtőben fellelhető (és még ehető!) csemegéket, bátran össze konyha-malackodhatunk valami egészen jót.

Hozzászólások

Hozzávalók

tészta

szósz

töltelék

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?