Nosalty Logó

Pizzás csigák N. Olga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Pizzás csigák N. Olga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1432 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5728 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 1432 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    276.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10579.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    6634 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 5728 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, 1 óra hosszat kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: turmixgépbe öntjük a paradicsomkonzervet, fűszerezzük, beleöntjük az olivaolajat és turmixoljuk.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a paradicsomszószt, rászórjuk a szalonnafélét, sajtot reszelünk rá, nem kell nagyon vastagon.
  4. Eztán feltekerjük a tésztát, 2-3 centis darabokra vágjuk (ezt jó éles késsel, és jó gyorsan kell csinálni, mert a töltelék szökik ha nyomjuk erővel a tésztát).
  5. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Hagyjuk a tepsiben 15 percet kelni, megszórjuk a tetejüket kevés reszelt füstölt sajttal (bármilyen sajt jó).
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3464
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Németi Olga 105 recept

Fincsi vacsira, vagy reggelire, de egy tartalmas leves után is remek második fogás. A maradék pedig vihető tízóraira.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek