Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzakifli

Pizzakifli
Pizzakifli
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első olvasásra talán nagyon bonyolultnak tűnik, de nem az. A kezdés után már jó egy óra múlva lehet enni a finom meleg pizzakifliket. Csak egy kis rutin kell hozzá.
Az olvasztott margarin helyett lehet fagyos margarint is használni. Ahhoz a margarint  már előbb  lefagyasztjuk, majd ráreszeljük sorba a tésztakorongokra.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit minden kelesztés nélkül összeállítjuk (dagasztjuk) annyi liszttel, hogy ne ragadjon, de nyújtani lehessen.
  2. Nem kell, hogy álljon, rögtön dolgozhatunk a tésztával.
  3. A tésztát kb. 8 egyforma részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Lisztezünk, ha kell.
  4. Lisztezett deszkán egyesével kb. 20 cm átmérőjű korongokat nyújtunk belőle.
  5. Mikor kész mind a 8 korong, akkor a legszebbet kiválasztjuk és lisztezett deszkára tesszük. Ez lesz az alja.
  6. A margarint egy kicsit felolvasztjuk és kanállal a korongra kenünk belőle.
  7. Rátesszük a másik korongot, lekenjük margarinnal, és így tovább, míg mind a 8-at fel nem használtuk. A tetejére is egy szép kerüljön, és azt már nem kell margarinozni.
  8. Amikor így készen van az "emeletes tésztánk", lassan, óvatosan elnyújtjuk kb. 50-55 cm átmérőjűre.
  9. 16 szeletbe vágjuk. Elég keskeny lesz, lehet még kézzel egy kicsit  húzogatni,  "szélesíteni".
  10. A töltelékhez összekeverjük a kis kockákra vágott  sonkás felvágottat a reszelt sajttal és annyi ketchuppal, amennyit felvesz. Oreganóval ízesítjük.
  11. A tölteléket ráhalmozzuk a "korong" külső széleire, majd egyesével feltekerjük kifli formára. A végeit kicsit benyomjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben.
  12. Margarinos tepsibe sorakoztatjuk a kifliket. A tetejüket lekenjük margarinnal, (ha maradt) és a villával felvert fehérjével.
  13. Lehet megszórni sóval, köménymaggal, szezámmaggal, stb. ízlés szerint.
  14. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy megkeljen.
  15. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 061
elküldve: 14
receptkönyvben: 781
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

periscope

Mióta szakács: 2011.05.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kifli, kifli pizzatöltelékkel, kifli

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LadyLorien
LadyLorien Thu, 2013-06-20 23:54

Én minisütőben csináltam. Nagyon finom lett - bár kicsit több lisztet raktam hozzá. Köszönöm a receptet, a párom és édesapám is imádta! :) Biztos, hogy gyakran fogom még elkészíteni.

periscope
periscope / periscope Fri, 2013-06-21 08:37

Örülök, hogy tetszett mindenkinek, kívánok még jó sütögetést a jövőben!! :-)
üdv. Erzsi

tmea78
tmea78 / tmea78 Tue, 2012-07-17 15:17

Szia periscope.
A tészta tökéletes lett, csak az átmérővel van gondom... Amikor már rétegeztem a tésztát és újra el kell nyújtani, akkor nekem az a 35 cm átmérő kicsit kevésnek tűnik... Ha igy elszeletelem 16 felé, akkor nagyon KESKENY szeleteket kapok és egyáltalán nem az jön ki, mint ami nálad a képen van. Biztos, hogy az átmérő 35 cm és nem a sugár (vagyis a közepétől a széléig mért távolság...)?

periscope
periscope / periscope Mon, 2012-07-23 16:07

Szia tmea78!

Elnézést, hogy kések a válasszal... matekból sosem voltam valami jó, hát lemértem a gyúródeszkámat, hogy én is lássam, mennyi is az a 35 centi. Bocsánat, egy kicsit nagyobb.. 50 centi. De még így is nagyon keskeny lesz majd a "szeleted", sőt, így még keskenyebb. Én szoktam még utána akkor kézzel "szélesíteni" - húzogani. Ne ijedj meg, nem nagyon fog menni, de nem baj, mert hogy hogy nem a végére azért kialakul. Vagy esetleg ha tapasztalt vagy a kelt tészták terén, akkor a hozzávalókat "bőven" tedd bele., esetleg ajánlhatom, hogy másfél adagból készítsed, csak akkor meg nehogy túl vastag legyen a tészta is meg a kifli is... ?
Remélem ez nem szegte kedvedet..... még egyszer bocsánat
üdv periscope

tmea78
tmea78 / tmea78 Wed, 2012-07-25 07:22

Semmi gond, köszönöm szépen, hogy válaszoltál! :) Egyáltalán nem vette el a kedvem, mert így is nagyon finom lett! Páromnak nagyon-nagyon-nagyon ízlett :) Ő sósan és húsosan szereti, én inkább édes töltelékkel enném... de ez sem probléma, majd kipróbálom egyszer úgy is :)

Csipetke77
Csipetke77 Sun, 2011-07-03 23:03

Ma este megsutottem az 5 eves kislanyom "segitsegevel" es meg igy is gyorsan vegeztunk, isteni finom lett :)

periscope
periscope / periscope Sun, 2011-07-03 14:48

Nagyon örülök, hogy sikerültek a kiflik. Akinek van tapasztalata az persze rögtön "ráérez". Én is félholdra szoktam csinálni, de ezek valahogy "kiegyenesednek" , lehet a töltelék miatt, nem tudom, így nem erőltetem, így is jó.
Manna70 tényleg örülök, hogy meg vagy elégedve.
Köszönöm a Nosaltynak a kiemelést.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!!!

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Sat, 2011-07-02 22:38

elsőre is tökéletes lett, sok éve sütök már, kifliket is. :) egy picivel kevesebb folyadékot tettem bele, az itteni simaliszt az vhogy nem olyan, mint a jó kis otthoni BL80 :) szőke ördögnek üzenem, hogy ha "Tominak melóba" lesz, akkor érdemes calzonénak csinálni (h ne kelljen a kiflizéssel pepecselni, meg mehet bele sokkal több töltelék is). aztán kiveszed a sütőből, felvágod 2-3 ujjnyi széles csíkokra, hagyod picit hűlni, mehet a dobozba, mellé külön egy kis pizzaszósz mártogatni, LEGJOBB, és mindenestül együtt kevesebb, mint egy óra alatt megvan (ha gépben dagasztod persze)! nem beszélve arról, h hidegen is zseniális! évek óta ezt csinálom a saját receptemmel, ha dolgozni megyünk az urammal, nincs az az isten, hogy gyorskaját együnk. ;)

periscope
periscope / periscope Sat, 2011-07-02 16:46

Örülök, hogy tetszik nektek a pizzakifli. Olaszneancinak üzenem, hogy bizony finom , csak úgy "eteti" magát. Könnyű a tésztája, és az ízvilága.....mmmm.
Cilavirág és blondevilke remélem nektek is tetszett, és sikerült elkészíteni. Meglátjátok másodszorra már sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz elkészíteni én is így voltam vele. Lehet duplázni is, de ez a mennyiség is elég kiadós, jó nagy kiflik lesznek belőle. Ne spróroljatok a ketchuppal.
Jó étvágyat a kiflikhez!!

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sat, 2011-07-02 19:06

Szerencsére a kifli tekergetést már nem elsőre csinálom, egész gyakorlott vagyok benne. :) Én félhold alakúra szoktam formázni, bekunkorítom a végeit. :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Fri, 2011-07-01 21:29

Én hnap sütöm meg. Tomi megkért, hogy csináljak neki valami sós "sütit", amit elvisz melóba. Ez a recept nagyon tetszik. Lehet dupla adagot kéne csinálni, nehogy azonnal elfogyjon. :D

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-07-01 18:35

Kedves periscope !
Mivel a pizzának sok-sok változatát ismerjük, ezért úgy döntöttem közelebbről is megismerkedek
ezzel a kiflivel ! Szerintem finom lehet ! Kipróbálás céljából elmentve ! Szép estét : Anci

1162
víz 2.5 dl
tej 2.5 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 csapott ek
2 kk
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 75 dkg
felvágott 20 dkg
sajt 50 g
ketchup 1 ek
oregánó 0 ízlés szerint
margarin 150 g