r
Nosalty Logó

Pizza Hino konyhájából

NS
Pizza Hino konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Pizzakrém

Feltét

946
Kalória
49.7g
Fehérje
118.5g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
253.7g
Víz
45g
Koleszterin
7.8g
Rost
10.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Pizzakrém

Feltét

Összesen 946 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Pizzakrém

Feltét

Összesen 3781 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Pizzakrém

Feltét

Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2559.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    253.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 946 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10237.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    8509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1014.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 3781 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben. Addig egy tálba beletesszük a lisztet a sót, majorannát, oregánót, bazsalikomot, az olívaolajat és a tojást, majd a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk annyi langyos vízzel, hogy a tészta jó puha legyen. Majd lefedjük, és 1 órán keresztül állni hagyjuk.
  2. Egy tepsit megkenünk olajjal (ez lehet sima étolaj vagy olívaolaj is), így nem fog beleragadni a tészta a tepsibe. Kinyújtjuk a tésztát, és előmelegített sütőbe betesszük sülni egy kicsit.
  3. Amíg sül a tészta, előkészítjük a krémet. A bolognai alapport összekeverjük a vízzel, hogy jó sűrű legyen. Majd felvágjuk a sonkáz és a zöldségeket, amiket a pizzára szánunk. Lereszeljük a sajtot.
  4. Amikor a pizzatésztánk majdnem megsült (az alja elkezd barnulni), kivesszük, és megkenjük a krémmel, és rárakjuk a feltétet (ki mivel szereti), majd visszatesszük a sütőbe addig, míg a sajt meg nem olvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Tepsi mérete: 30x20

Nagyon sok pizzatészta-receptet kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi. Végül találtam egy alapreceptet, kicsit felturbóztam. Nagyon finom, mindannyian nagyon szeretjük.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...