Nosalty Logó

Villámgyors pizza Sziporka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Villámgyors pizza Sziporka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 416 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 3339 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 190 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 416 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6198.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    3625 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    889 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 3339 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2283 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos vízben elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, lisztet, sót, cukrot, oregánót.
  2. Összegyúrjuk, kétfelé választjuk, és kinyújtva máris mehet a tepsibe, majd a sütőbe. Nem kell keleszteni! Ebből az adagból két tepsivel lesz.
  3. Néhány percig elősütjük, majd megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a feltéteket, és készre sütjük.
  4. Az elősütés ideje alatt elkészítjük a szószt: A hozzávalókat 1-2 perc alatt összeforraljuk, ha sűrűnek találjuk, pici vízzel higíthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 27218
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sziporka 15 recept

Egy kerti munkával töltött nap után valami gyors és laktató vacsorára vágyott a család. Azonnal megszavazták: legyen pizza! A gyorsasághoz annyit sikerült hozzátenni, hogy nem kelesztettem, hanem ment egyből a sütőbe, addig elkészítettem a rávalókat. Még morzsája sem maradt. Azóta mindig így készítem a pizzát.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem lesz túl vastag?

Sziporka

Szerintem nem túl vastag (kb. 7-9 mm), ebb?l a mennyiségb?l 2 tepsivel lett. Bár aki a vékony tésztás pizzát szereti, annak, lehet, hogy ez a vastagság sok. Üdv. Szilvia

hapici

Sajnos ebben a receptben is vannak pontatlanságok. Nem írja, milyen liszt. Én fele-fele arányban vettem. Csaknem dupla mennyiség? víz kellett hozzá, még úgy is elég kemény lett a tészta. Valóban két nagy tepsinyire nyújtható, és vékony is lett, de ha az els?t rögtön betesszük a süt?be kelesztés nélkül, ezen a megadott h?fokon nem sül át, a magasabbon meg kemény lesz, vágni is alig lehet. A másodikkal, aminek várnia kellett, míg az els?t megsütöm, semmi baj nem volt! Tehát: Kétszeres víz kell, és 15-20 perc kelesztés, utána 220 fokon el?bb 6-8, majd rápakolás után 25-30 perc.

Sziporka

Kedves hapici! A lisztet valóban nem írtam, egyébként finomliszt - javítva a receptben-, a többi pedig valószín?leg ebb?l következik. Eltér? a két liszt folyadék-felvev? képessége. A h?fok esetén nálam ez már bevált, de lehet próbálkozni a magasabb h?fokkal is. Én 200 fok felett csak a húsokat szoktam sütni. Üdv. Sziporka

veveeqe

Én nem kelesztettem, a süt? h?fokával sem foglalkoztam és mégis teljesen jó íz?, vékony tésztájú, ropogós és könnyen szeletelhet? lett, úgyhogy köszönet érte! :) A kés?bbiekben is ezt a receptet fogom használni a pizzáimhoz, mivel szerintem a receptnek semmi baja sincsen!!! Annyi változtatást eszközöltem rajta, hogy szárított oregánót tettem a tésztába, miközben gyúrtam. Ha gondolod kedves Sziporka - és még nem próbáltad -, akkor egy próbát megér, hátha tetszene. :P

Sziporka

Kedves veveeqe! Örülök, hogy másnak is jól sikerült, nemcsak nekem! Oregánót én is szoktam tenni a tésztájába, mert nagyon szeretem. Üdv. Sz

Incike81

Köszi a receptet,nagyon jól jött!! :) Mivel ilyen szép id? van,kint voltunk a kislányommal,és kissé elszaladt az id?,és még nem készítettem ebédet,szóval gondoltam egyet,rákerestem,hátha van erre valami jó kis megoldás,és akkor bukkantam a pizzatésztád receptjére. Míg a gyermek egy mesét megnézett,már el is készült a tészta meg a feltét,még egy kicsit játszottunk kint,és már ehettünk is. Én jó vékonyra nyújtottam a tésztát,és kör alakúra,így nem tudom,mekkora tepsibe lett volna jó. szerintem nagyon jó kis recept,egyszer? és tényleg villámgyors! Ezer köszönet érte! :)

Sziporka

Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Szia Szilvi! Kiprobaltam a receptet, s nagyon jol sikerult. Daninak is izlett. ;-) Udv: Tunde

Sziporka

Szia Tündi! Egészségetekre, örülök, hogy ízlett! Üdv. Szilvi

BeeHappy

Szia! Eloszor is elnezest az ekezetek hianya miatt! Koszonom a receptet! Szerintem nagyszeru!!! Probaltam mar par receptet es eddig ez a legjobb. En teljesen elegedett vagyok a leirassal - gyors es konnyu :) Egyszeru kis sutom van es kerek pizza tepsit hasznaltam; szinten 2 nagy adag lett belole. En ezentul csak ezt a pizza teszta receptet fogom hasznalni. Villamgyorsan el is mentettem :P

urbanmici

Szia Szilvi! Köszi a receptet, megcsináltam, nagyon jó lett! Miklós

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek