r
Nosalty Logó

Villámgyors pizza Sziporka konyhájából

Sziporka
Villámgyors pizza Sziporka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

416
Kalória
15.7g
Fehérje
66.5g
Szénhidrát
9.6g
Zsír
111.1g
Víz
7.7g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 3339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6198.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    3625 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    531.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    889 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 3339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2283 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos vízben elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, lisztet, sót, cukrot, oregánót.
  2. Összegyúrjuk, kétfelé választjuk, és kinyújtva máris mehet a tepsibe, majd a sütőbe. Nem kell keleszteni! Ebből az adagból két tepsivel lesz.
  3. Néhány percig elősütjük, majd megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a feltéteket, és készre sütjük.
  4. Az elősütés ideje alatt elkészítjük a szószt: A hozzávalókat 1-2 perc alatt összeforraljuk, ha sűrűnek találjuk, pici vízzel higíthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Egy kerti munkával töltött nap után valami gyors és laktató vacsorára vágyott a család. Azonnal megszavazták: legyen pizza! A gyorsasághoz annyit sikerült hozzátenni, hogy nem kelesztettem, hanem ment egyből a sütőbe, addig elkészítettem a rávalókat. Még morzsája sem maradt. Azóta mindig így készítem a pizzát.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek