Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lábtörlő pizza

Lábtörlő pizza
Lábtörlő pizza
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a pizzát és a virslit is, miért ne lenne mindkettő vacsorára, mutatós és nagyon finom, az elkészítése pedig nem ördöngősség.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Pizza imádóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, ha kell, még vízzel pótolunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ezután kinyújtjuk, kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy tepsibe, a tepsit kissé kiolajozzuk előzőleg.
  3. Pizzavágó körkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a hosszában félbevágott virsliket beszövögetjük a tésztacsíkok közé.
  4. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
    .

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 185
elküldve: 4
receptkönyvben: 359
elkészítve: 18/25
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis pizza, pizza virslivel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovnora
kovnora Tue, 2012-08-28 09:44

Nagyon mutatós! Elvarázsolom vele a fiaimat!:-) Köszi!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2011-11-12 22:08

varga68
Örülök, h ízlett! Egészségedre! Ha van kedved nézz be az oldalamra is, ott még több finomságot találsz:)
scarletsite.com

varga68
varga68 Sat, 2011-11-12 20:55

Ma megcsináltam és nagyon finom lett. Ajánlom próbáljátok ki, olcsó és könnyen elkészíthető laktató finomság. Receptkönyvembe elmentve. Köszi

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2011-08-16 21:48

Sziasztok, köszönöm az elismerő szavakat, igen persze hogy fel lehet turbózni sajttal, én a fotó kedvéért ezúttal kihagytam, így azért "lábtőrlősebb" :D

kbcsb
kbcsb Thu, 2011-08-11 16:39

Köszönöm a receptet! Megsütöttem! Sajtot szórtam rá pár perccel a vége előtt. Sajnos ketchup nem volt itthon, így az kimaradt. A tésztába kevertem néhány "pizzás" fűszert. Oregánó, bazsalikom. Nagyon finom lett!

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-08-11 15:33

Nagyon jól néz ki,gratula!Mi is pizza imádok vagyunk!Mentve!Persze sajttal együtt.

Icegirl009
Icegirl009 Thu, 2011-08-11 09:10

Finomnak tűnik, mentve, de szerintem a sütés utolsó perceiben fel lehetne turbózni egy kis reszelt sajttal és aki szereti ketchuppal.

890
finomliszt 50 dkg
víz 2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl
virsli 80 dkg
tojás 1 db