r
Nosalty Logó

Pisztrángfasírt salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pisztrángfasírt salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

Asalátához

Összesen 583 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

Asalátához

Összesen 1164 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

Asalátához

Összesen 109 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 583 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2586.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 1164 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

Asalátához

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A pisztrángról szedjük le a húsát (én szépen lefiléztem és kicsit körülményesen, de leszedtem a maradék husit is róla, valamint bőrözzük le) és vágjuk nagyon apróra/daráljuk le (akár kávédarálóban is).
  2. A fasírt alapanyagait beledobjuk egy tálba és összekeverjük (nem hiányzott a tojás, de ha már több pisztrángból csináljuk, szerintem már kell bele).
  3. Formázzuk (nekem 1 igen nagy jött ki, de lehet 2 kisebb is) és olívaolajon mindkét oldalát megsütjük.
  4. Salátát széttépjük, rakhatunk rá egy kevés joghurtot, és meglocsoljuk az öntettel. Tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1948
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Ajánló

Természetesen a köret millióképp variálható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Újabb saját halreceptötlet, habár hasonlók léteznek. Nem baj. Egyik nap éppen pisztrángot filéztem le, amikor kicsit bénáztam és rajta maradt a gerincen egy csomó hús, gondoltam mégse dobom ki, hanem felhasználom. Fogtam az egyik filét, leszedtem róla a húst, és reszeltem bele citromhéjat, meg raktam bele fokhagymát, és másnap megsütöttem, és beleraktam egy szendvicsbe (újabb felhasználási mód !), finom volt. Remélem tetszeni fog.

Hozzászólások

Hozzávalók

A fasírthoz

Asalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek