r
Nosalty Logó

Pisztáciás csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Pisztáciás csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    543.3 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5474 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    648 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    462 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2705 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3208 micro
Összesen 6995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótához a pisztáciát nem túl finomra daráljuk robotgéppel. A lisztet és a kakaóport összekeverjük. A tojások fehérjét 20 g cukorral habbá verjük, a tojásoksárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük. Az olajat fokozatosan már nem robotgéppel keverve, a sárgához adagoljuk és a száraz hozzávalókat is apránként hozzákeverjük, hogy ne legyen csomós. A felvert fehérjehabot is kanalanként adagoljuk, hogy egy könnyed piskótatésztát kapjunk. Egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült, levesszük a tortakarikát és az alját, majd egy rácson hagyjuk kihűlni. Közben elkészíthetjük a csokimousset.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, a pudingporral és 0,5 dl tejszínnel. A maradék 1,5 dl tejszínt egy lábasban melegíteni kezdjük és a tojássárgájás keveréket lassan hozzáadagolva alacsony lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. Amikor besűrűsödött a krém, a kinyomkodott zselatinlapokat hozzákeverjük és levesszük a tűzről. A csokoládét egy keverőtálba tördeljük és ráöntjük a krémet. Alaposan összekeverjük, hogy a csoki felolvadjon. 2,5dl tejszínt lágy habbá verünk és amikor langyosra hűlt a krém, hozzákeverjük a felvert tejszínt.
  3. A kihűlt piskótát ráhelyezzük egy tálcára és egy állítható tortakarikát csatolunk köré. Lényeges, hogy körülölelje. Érdemes erre a célra használatos keményebb fóliát is használni a sütemény oldalára, majd úgy a tortakarikát ráhelyezni, hogy a krém biztos ne folyjon le. A krémet ráöntjük és hűtőbe helyezzük dermedésig.
  4. A ganache-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és lassan addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Ekkor levesszük a melegről és hozzákeverjük a kinyomkodott zselatinlapot. Langyosra hűtjük és ráöntjük a megdermedt csoki moussera.
  5. A pisztáciás krémhez a pisztáciát késes aprítóban finomra daráljuk és a mascarponéval együtt a keverőtálba tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínhez adjuk a kétféle cukrot és lassan addig melegítjük, amíg felolvad. Ekkor levesszük a melegről és a kinyomkodott zselatint belekeverjük. A mascarponés pisztáciát is hozzákeverjük, használhatunk habverőt és a csokoládés rétegre öntjük. Hűtőbe tesszük.
  6. A torta tetejét egy ganache díszíti, ehhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínbe tördeljük a kétféle csokit és lassan felmelegítjük, míg felolvad. Ekkor levesszük a melegről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Langyosan a torta tetejére öntjük. 1 éjszakára hagyjuk a hűtőben és másnap díszítsük pisztáciával. Körbekenhetjük csokival az alját és durvára vágott pisztáciával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 186
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pisztáciás csokitorta
Happygirlkitchen 61 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...