r
Nosalty Logó

Fekete babos torta

Kenvelo
Fekete babos torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

302
Kalória
12.3g
Fehérje
53.6g
Szénhidrát
5.9g
Zsír
30.7g
Víz
90.7g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
29.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1807 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 302 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3609.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    645 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    321.8 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    183.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 1807 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. Előző nap áztassunk be az 1 bögre száraz babot.
  2. Másnap öntsük róla le az áztató vizet, és friss vízzel főzzük puhára. (Nekem van otthon kis méretű kukta, azzal gyorsabban megfő.) Miután megfőtt, öntsük szűrőbe, és csöpögtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tojást, a cukorral keverjük habosra. Majd adjuk hozzá a babpüréhez. Keverjük el alaposan.
  4. Ezután ízesítjük: hozzáadjuk a kakaóport, a fél narancs levét, az aromát, a kávét és a szódabikarbónát. Alaposan dolgozzuk simára a tésztát. Vágjuk az étcsokit apró darabokra, és keverjük a masszához.
  5. 24 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzuk ki. 180 fokos előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 perc alatt készre. Hagyjuk kihűlni, és legvégül szórjuk meg porcukorral. A süti teteje, alja, oldala kemény lesz, de legbelül szaftos marad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A babról senki sem gondolná, hogy milyen finom csokitorta készíthető belőle. Aki szeret új dolgokat kipróbálni, annak ajánlom. Az eredmény pedig szaftos és puha süti. Mellesleg glutén- és tejmentes!

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...