r
Nosalty Logó

Caprese - torta gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Caprese - torta gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1533 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 2874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhai robotgépben felaprítjuk a mandulát a darabokra tördelt csokival együtt.
  2. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szitált krumpli keményítőt, a szitált sütőport és a szitált kakaóport.
  3. Egy másik tálban a vajat jól kikeverjük a szitált porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindig jól kikeverve.
  4. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  5. A cukros masszát hozzáadjuk a csokis-mandulás keverékhez, jól összedolgozzuk.
  6. A tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  7. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olvasztott vajjal, és krumpli keményítővel megszórjuk
  8. Mehet is a sütőbe, 45 percre (ez idő alatt nem nyitjuk ki a sütőt!!)
  9. Az idő leteltével szúrópróbát végzünk, ha nem ragad rá semmi, akkor jó.
  10. A tortát kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk kihűlni, majd porcukrot szitálunk rá, szeleteljük, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9129
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Ajánló

Nagyon finom, kínálhatunk mellé felvert, cukrozatlan tejszínhabot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy olasz szakácskönyvből való. Nekem a torta picit laposabb lett, mert 24 cm-s átmérőjű formában sütöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek