r
Nosalty Logó

Csokoládés piskótatorta fondant-nal

Anikusz
Csokoládés piskótatorta fondant-nal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

878
Kalória
9.5g
Fehérje
142.3g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
41.6g
Víz
135g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
109.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 7013 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 878 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5943.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2127 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1138.2 g
  • Cukor
    877 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 7013 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük géppel, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, ekkor már alacsonyabb fokozaton verjük a habot, majd a sárgákat is egyesével hozzákeverjük alacsony fokozaton.
  3. A sütőport, a lisztet, a kakaót összekeverjük, és kanalanként összeforgatjuk a habbal. Margarinozott, lisztezett tortaformában sütjük tűpróbáig.
  4. Krém elkészítése:
  5. A pudingport a cukorral és kevés tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és felfőzzük kemény krémmé.
  6. A margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk, majd keverőgéppel habosra keverjük. A kihűlt pudingot hozzákeverjük.
  7. Fondant elkészítése:
  8. A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe, fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá.
  9. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot, majd mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Mikor már elég szilárd az állapota, egyben marad, de jól formázható, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába pár órára.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát minimum három lapra vágjuk, megkenjük a krémmel kívül, belül, ha túl folyós a krém még, akkor hűtőbe tesszük.
  12. Majd kinyújtjuk a fondant-t akkorára, amely biztosan befedi a tortát, ráterítjük, és rásimítjuk mindenhol. Majd a körbevágjuk, és a maradék fondant-nal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Első fondant-nal bevont tortám, testvérem születésnapjára készült, nagyon finom volt:-).

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...