r
Nosalty Logó

Piskótás francia krémes cukormentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zita_0101
Piskótás francia krémes cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 4313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 4313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótalaphoz (2 db)

  1. Legelőször megsütjük a két piskótát. (Nekem úgy könnyebb, ha külön sütöm, de persze egyben is lehet egy magasabbat sütni, és aztán kettévágni.) A lényeg, hogy két vékonyabb lapot kapjunk. (Most egy normál méretű tepsiben sütöttem, azért volt elég 3 tojás.)
  2. Ha kihűlt, akkor a csokit megolvasztjuk az olajjal gőz fölött, és az egyik lapot bevonjuk vele. Amíg elkészül a krém, addig a csoki szépen megdermed rajta (természetesen utólag is lehet, de sokkal könnyebb megcsinálni előre ezt a lépést a tejszínhab miatt).
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A pudingokat megfőzzük a tejjel az előírás szerint, és ízlés szerint édesítjük.
  5. A forró pudingot ráöntjük a tojásfehérjehabra. Ezeket óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Fontos, hogy a krémet öntsük a habra és ne a habot a pudingra. Ha még nem elég édes akkor édesítsük, mert ha kihűl, akkor veszít egy keveset az édességéből.
  6. A sima piskótát beletesszük a tepsibe és ráöntjük a krémet.
  7. Amíg ez egy kicsit hűl, addig felverjük és édesítjük a tejszínhabot. Ha kész, akkor ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk. Valószínű, hogy esetleg mellé is folyik a krém és a hab is, mivel a piskóta hűléskor egy kicsit összeugrik. De ez nem gond, mert amikor megdermedt, akkor szépen szeletelhető lesz az is.
  8. Legvégül pedig a csokis lapot ráhelyezzük a tetejére, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11380
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piskótás francia krémes cukormentesen
Zita_0101 4 recept

Mindig imádtam a francia krémest. Néhány évvel ezelőtt azonban életmódot váltottam, és nem eszem cukros ételeket és hagyományos fehér lisztet. Ezért keresek folyton valami alternatívát. Ez a süti is szénhidrátcsökkentett liszttel és édesítővel készült, de természetesen elkészítető hagyományos módon is. A családban nem mindenki szereti az ilyen "műkaját", de ez a süti még az ő tetszésüket is elnyerte. Remélem nektek is ízleni fog.

Hozzávalók

A piskótalaphoz (2 db)

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek