Házi krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hájas tésztához
-
13g sertésháj102 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4g tejföl7 kcal
-
3g fehérbor3 kcal
-
2g szódavíz0 kcal
A krémhez
-
125g víz0 kcal
-
64 kcal
-
10 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összesen
381
Kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hájas tésztához
-
100g sertésháj812 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
16g szódavíz0 kcal
A krémhez
-
1000g víz0 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Összesen
3037
Kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hájas tésztához
-
5g sertésháj41 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
-
1.3g fehérbor1 kcal
-
0.8g szódavíz0 kcal
A krémhez
-
50.4g víz0 kcal
-
6.8g vaníliás pudingpor26 kcal
-
4 kcal
-
12.1g tojásfehérje6 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
Összesen
152
Kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 168 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
381
Kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 101.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1688.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 934 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.4 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1343.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
3037
Kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
152
Kcal
Hozzávalók
A hájas tésztához
-
100 g sertésháj
-
160 g finomliszt
-
1 db tojás
-
1 késhegynyi só
-
1 késhegynyi cukor
-
30 g tejföl
-
2 ek szódavíz
A krémhez
-
1 l víz
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojásfehérje
-
200 g porcukor
Elkészítés
A hájas tésztához
- A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 ºC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Félretesszük, hagyjuk a lapokat kihűlni.
- A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is.
- Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 105
- 7 napos nézettség: 1020
- Össznézettség: 361873
- Feltöltés dátuma: 2008. április 18.
Receptjellemzők

Petra
537 recept
Aki egyszer megkóstolja az igazi, házi krémest, biztosan bojkottálni fogja utána a cukrászdai változatát.
Hozzászólások
Nahat! ezt a kremest kerestem egesz eletembe. Utoljara Ujkecsken, piacterrel szembe levo kis cukraszdaba ettem ilyen finomat 1952-ben. Az En kis falumat ma ugy hivjak hogy Tiszakecske, az En idombe Okecskene hivtak, kesobb osszevontak a ket kis falut.Bejartam az egeszvilagot es 2003 ba visszamentem latogatoba Budapestre tiz napra, ettem kremest de nemvolt olyan finom, pedig a Muves Kavehazba ettem az Andrasi uton. De ezt a kremes receptet megcsinaltam es olyan finom lett hogy oromombe madnem sirva fakkadtam. Koszi szepen Az Ujjonan emailon talalhato "NO SALTY" recept gyujtemenynek. Babinszky Istvan Nyugdijas. Az USA-ban. e-mail: babinszky@netzero.net
Dudás László vagyok egykor mi Ókécskén ismertük egymást .A bátyámat Árpádnak hívják,Te a Kálvin utcában Donáth Józaka bácsiékkal szembwen laktál.Igy az ? fiát is ismerted,ebben az utcában lakott még Úszabó Lajoska .Én a Kossuth L.u.47.sz alatt laktam Nagyon jól emlékszem Rád.Az általad emlitett cukrászda tulajdonosa a Gergelyfi család volt,így igaz nagyon finom krémest ,képvisel? fánkot ,dobos tortát és sok más hagyományos recetp alapján készült süteményt készítettek-.Én is elkerültem még az 50-es évek végén Ókécskér?l,de ha hazalátogattam els? utam mindig az általad említett cukrászdába vezetett Remélem felrémlik ismeretségünl ilyen hossu id? után ,szeretettel köszöntelek Dudás László u.i.:volt egy n?véred is.Az én email cimem :dudaslaci1942@gmail.com Örülnék ha kapcsolatba tudnánk kerülni
Dudás László vagyok egykor mi Ókécskén ismertük egymást .A bátyámat Árpádnak hívják,Te a Kálvin utcában Donáth Józaka bácsiékkal szembwen laktál.Igy az ? fiát is ismerted,ebben az utcában lakott még Úszabó Lajoska .Én a Kossuth L.u.47.sz alatt laktam Nagyon jól emlékszem Rád.Az általad emlitett cukrászda tulajdonosa a Gergelyfi család volt,így igaz nagyon finom krémest ,képvisel? fánkot ,dobos tortát és sok más hagyományos recetp alapján készült süteményt készítettek-.Én is elkerültem még az 50-es évek végén Ókécskér?l,de ha hazalátogattam els? utam mindig az általad említett cukrászdába vezetett Remélem felrémlik ismeretségünl ilyen hossu id? után ,szeretettel köszöntelek Dudás László u.i.:volt egy n?véred is.Az én email cimem :dudaslaci1942@gmail.com Örülnék ha kapcsolatba tudnánk kerülni
Kedves István! Örömmel olvastam sorait. A nagymamámtól lestem el a házi krémeskészítés csínját-bínját. Használja sok szeretettel az oldalunkon található recepteket! Üdvözlettel, S. P. Petra
Azt szeretném kérdezni, ha a pudingot tejjel keverjük el viz helyett nem lesz finomabb? Köszönöm el?re is a választ.
de, biztosan még finomabb, ha a pudingot tejjel f?zzük fel
Vízzel kell a krémet f?zni, mert úgy sokkal könnyebb lesz a krém.
Kedves Petra! Lehet, hogy nagy butaságot kérdezek, de lehet valahol félkész hájas tésztát kapni? Régebben anyukám szokott ilyen krémest készíteni, isteni volt, de most már neki sincs ideje meg energiája ilyesmire, illetve messze is lakik t?lem...
Kedves Zsuszti, Nem találkoztam még sehol félkész hájas tésztával, ez persze nem azt jelenti, hogy nincs is... De hátha valakinek tudomása van róla és megosztja velünk:-)
Köszönöm a választ :-))
sajnos nem sokat segítettem... de hátha majd valaki tud valamit!
Én a Lidl-ben szoktam venni kész hájas tésztát, fél kg. és nem olyan drága. A mélyh?t?ben keresd. Most hét végén lesz a párom névnapja, ebb?l lesz a krémes.
Kedves Radica947 Régóta keresem a Béke téri Lidl-ben a hájas tésztát, eladótól is kérdeztem. De sajnos hónapok óta nem találom. Biztos hogy mirelit hájas tésztáról van szó és nem leveles tésztáról?
Azt szeretném kérdezni a tojásfehérjét csak simán vered fel, vagy g?z felett?
csak simán!
Igazán nagyon köszönöm a receptet, további sok sikert és jó egészséget kívánok :Anna
Megcsináltam családomnak a krémest. A krémet is elkészitettem, de a tojás sárgá- ját belekevertem a pudingba és ugy f?ztem meg. Legközelebb fele tejjel, fel vizzel fogom megcsinálni. Mi a véleményed Petra, igy is jó lesz.? Köszönettel a receptet, további sok jó recept feltöltést kivánok. Tucsike
én eddig mindig csak vízzel készítettem meg kell próbálni, fele-fele arányban milyen lesz a krém:-) kíváncsian várom a beszámolót!