Nosalty Logó

Házi krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Házi krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hájas tésztához

A krémhez

Összesen 381 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hájas tésztához

A krémhez

Összesen 3037 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hájas tésztához

A krémhez

Összesen 152 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 381 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3037 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

A hájas tésztához

A krémhez

Elkészítés

A hájas tésztához

  1. A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 ºC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Félretesszük, hagyjuk a lapokat kihűlni.
  2. A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is.
  3. Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 755
  • 7 napos nézettség: 3631
  • Össznézettség: 360865
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aki egyszer megkóstolja az igazi, házi krémest, biztosan bojkottálni fogja utána a cukrászdai változatát.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nahat! ezt a kremest kerestem egesz eletembe. Utoljara Ujkecsken, piacterrel szembe levo kis cukraszdaba ettem ilyen finomat 1952-ben. Az En kis falumat ma ugy hivjak hogy Tiszakecske, az En idombe Okecskene hivtak, kesobb osszevontak a ket kis falut.Bejartam az egeszvilagot es 2003 ba visszamentem latogatoba Budapestre tiz napra, ettem kremest de nemvolt olyan finom, pedig a Muves Kavehazba ettem az Andrasi uton. De ezt a kremes receptet megcsinaltam es olyan finom lett hogy oromombe madnem sirva fakkadtam. Koszi szepen Az Ujjonan emailon talalhato "NO SALTY" recept gyujtemenynek. Babinszky Istvan Nyugdijas. Az USA-ban. e-mail: babinszky@netzero.net

Dudás Lászlóné

Dudás László vagyok egykor mi Ókécskén ismertük egymást .A bátyámat Árpádnak hívják,Te a Kálvin utcában Donáth Józaka bácsiékkal szembwen laktál.Igy az ? fiát is ismerted,ebben az utcában lakott még Úszabó Lajoska .Én a Kossuth L.u.47.sz alatt laktam Nagyon jól emlékszem Rád.Az általad emlitett cukrászda tulajdonosa a Gergelyfi család volt,így igaz nagyon finom krémest ,képvisel? fánkot ,dobos tortát és sok más hagyományos recetp alapján készült süteményt készítettek-.Én is elkerültem még az 50-es évek végén Ókécskér?l,de ha hazalátogattam els? utam mindig az általad említett cukrászdába vezetett Remélem felrémlik ismeretségünl ilyen hossu id? után ,szeretettel köszöntelek Dudás László u.i.:volt egy n?véred is.Az én email cimem :dudaslaci1942@gmail.com Örülnék ha kapcsolatba tudnánk kerülni

Dudás Lászlóné

Dudás László vagyok egykor mi Ókécskén ismertük egymást .A bátyámat Árpádnak hívják,Te a Kálvin utcában Donáth Józaka bácsiékkal szembwen laktál.Igy az ? fiát is ismerted,ebben az utcában lakott még Úszabó Lajoska .Én a Kossuth L.u.47.sz alatt laktam Nagyon jól emlékszem Rád.Az általad emlitett cukrászda tulajdonosa a Gergelyfi család volt,így igaz nagyon finom krémest ,képvisel? fánkot ,dobos tortát és sok más hagyományos recetp alapján készült süteményt készítettek-.Én is elkerültem még az 50-es évek végén Ókécskér?l,de ha hazalátogattam els? utam mindig az általad említett cukrászdába vezetett Remélem felrémlik ismeretségünl ilyen hossu id? után ,szeretettel köszöntelek Dudás László u.i.:volt egy n?véred is.Az én email cimem :dudaslaci1942@gmail.com Örülnék ha kapcsolatba tudnánk kerülni

Petra

Kedves István! Örömmel olvastam sorait. A nagymamámtól lestem el a házi krémeskészítés csínját-bínját. Használja sok szeretettel az oldalunkon található recepteket! Üdvözlettel, S. P. Petra

Törölt felhasználó

Azt szeretném kérdezni, ha a pudingot tejjel keverjük el viz helyett nem lesz finomabb? Köszönöm el?re is a választ.

Petra

de, biztosan még finomabb, ha a pudingot tejjel f?zzük fel

Törölt felhasználó

Vízzel kell a krémet f?zni, mert úgy sokkal könnyebb lesz a krém.

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Lehet, hogy nagy butaságot kérdezek, de lehet valahol félkész hájas tésztát kapni? Régebben anyukám szokott ilyen krémest készíteni, isteni volt, de most már neki sincs ideje meg energiája ilyesmire, illetve messze is lakik t?lem...

Petra

Kedves Zsuszti, Nem találkoztam még sehol félkész hájas tésztával, ez persze nem azt jelenti, hogy nincs is... De hátha valakinek tudomása van róla és megosztja velünk:-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ :-))

Petra

sajnos nem sokat segítettem... de hátha majd valaki tud valamit!

Törölt felhasználó

Én a Lidl-ben szoktam venni kész hájas tésztát, fél kg. és nem olyan drága. A mélyh?t?ben keresd. Most hét végén lesz a párom névnapja, ebb?l lesz a krémes.

vritus

Kedves Radica947 Régóta keresem a Béke téri Lidl-ben a hájas tésztát, eladótól is kérdeztem. De sajnos hónapok óta nem találom. Biztos hogy mirelit hájas tésztáról van szó és nem leveles tésztáról?

Törölt felhasználó

Azt szeretném kérdezni a tojásfehérjét csak simán vered fel, vagy g?z felett?

Petra

csak simán!

Törölt felhasználó

Igazán nagyon köszönöm a receptet, további sok sikert és jó egészséget kívánok :Anna

Törölt felhasználó

Megcsináltam családomnak a krémest. A krémet is elkészitettem, de a tojás sárgá- ját belekevertem a pudingba és ugy f?ztem meg. Legközelebb fele tejjel, fel vizzel fogom megcsinálni. Mi a véleményed Petra, igy is jó lesz.? Köszönettel a receptet, további sok jó recept feltöltést kivánok. Tucsike

Petra

én eddig mindig csak vízzel készítettem meg kell próbálni, fele-fele arányban milyen lesz a krém:-) kíváncsian várom a beszámolót!

Hozzávalók

A hájas tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!