r
Nosalty Logó

Francia krémes Olgitól

Olgi1213
Francia krémes Olgitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

884
Kalória
17.7g
Fehérje
123.3g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
254.3g
Víz
327.1g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
81.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 4425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6302.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    616.5 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, utóbbit kemény habbá verjük.
  2. A piskóta hozzávalóit habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások felvert habját, és megsütjük.
  3. Amíg sül, addig a krémhez a tojásfehérjét a 10 dkg porcukkorral kemény habbá verjük. 4 dl vizet 10 dkg porcukorral felteszünk főni.
  4. Közben a pudingot, és a vaníliás cukrot 1 dl vízzel simára keverjük. Ha forr a víz a cukorral, akkor hozzáadjuk, és pár perc alatt jó sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről. Még ebbe a forró krémbe apránként belekeverjük a keményre felvert tojás habját, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
  5. A piskótát lapjára kettévágjuk, és az egyik felét visszatesszük a tepsibe. A másik felét 15 egyenlő kockákra vágjuk. A tepsibe lévő piskótára rákenjük a krémet.
  6. A tejszínt kevés cukkorrral keményre felverjük. Ha kihűlt a krém, egyenletesen rákenjük a tejszínhabot.
  7. A kockára vágott piskótát visszatesszük a krémre. Ezután elkészítjük a csokimázat, és rásimítjuk a kockákra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x22x5

Egyik ismerősömnél ettem először, azóta már sokszor elkészítettem. Nem olcsó, de nagyon finom!

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...