Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes franciakrémes

Mézes franciakrémes
Mézes franciakrémes
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető süti, igaz, nagyon gyorsan el is fogy.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és tepsi hátulján sütjük. Sütési idő kb: 6-8 perc.
  3. Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat, és mielőtt megdermedne megjelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.

A krém hozzávalói

  1. A pudingokat, lisztet, tojássárgáját, vaníliás cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük. Mielőtt teljesen kihűlne, keverjük bele a margarint és a porcukrot is, és így keverjük egyneművé a krémet.
  2. A másik lapra kenjük a pudingos krémet, és a krémre a kemény tejszínhabot. Rárakjuk a csokimázas tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

A hab hozzávalói

  1. A tejszínt, vaníliás cukrot, a porcukrot kemény habbá verjük. Ha nem Hulala tejszínt használunk, akkor kell hozzá a habfixáló vagy a zselatin.

A máz hozzávalói

  1. A tortabevonót és a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 426
elküldve: 8
receptkönyvben: 451
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Erika

Mióta szakács: 2010.02.28.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

franciakrémes, franciakrémes házilag, pudingos krémes

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vivogle
Vivogle Sun, 2016-11-20 14:00

Kedves Erika!
Először is köszi a receptet, nagyon szuper, többször is elkészítettem már, és mindenki odavolt érte! :)
Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted az működhet, ha egyik nap elkészítem a tésztát, a többit (krém, hab, máz) meg csak másnap és úgy rakom össze? Péntekre kéne a süti, de előtte este nem lesz időm az egész folyamatra. :/

Bubiréka
Erika / Bubiréka Mon, 2016-11-21 05:48

Szia!
Természetesen lehet úgy is. Ha több félét sütök, akkor a lapokat én is előző nap megsütöm.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sun, 2014-01-05 17:13

Szia! A máz és a krém hozzávalói valószínűleg összekeveredtek, egy gyakorlott háziasszony számára nem gond, de a kezdőknek igen, lécci javítsd ki!
Üdv: Scarlett

1183
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
margarin 5 dkg
méz 1 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
finomliszt 30 dkg
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
finomliszt 2 evőkanál
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 15 dkg
margarin 10 dkg
növényi habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 4 csapott ek
habfixáló 1 csomag
zselatin 3 ek
tortabevonó 6 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 4 ek