r
Nosalty Logó

Mézes franciakrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes franciakrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 1183 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 7092 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 281 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1183 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    358.7 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3622.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.4 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 7092 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és tepsi hátulján sütjük. Sütési idő kb: 6-8 perc.
  3. Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat, és mielőtt megdermedne megjelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.

A krémhez

  1. A pudingokat, lisztet, tojássárgáját, vaníliás cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük. Mielőtt teljesen kihűlne, keverjük bele a margarint és a porcukrot is, és így keverjük egyneművé a krémet.
  2. A másik lapra kenjük a pudingos krémet, és a krémre a kemény tejszínhabot. Rárakjuk a csokimázas tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

A habhoz

  1. A tejszínt, vaníliás cukrot, a porcukrot kemény habbá verjük. Ha nem Hulala tejszínt használunk, akkor kell hozzá a habfixáló vagy a zselatin.

A mázhoz

  1. A tortabevonót és a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 64
  • 7 napos nézettség: 3147
  • Össznézettség: 49524
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon gyorsan elkészíthető süti, igaz, nagyon gyorsan el is fogy.

Hozzászólások (4)

scarlett69

Szia! A máz és a krém hozzávalói valószín?leg összekeveredtek, egy gyakorlott háziasszony számára nem gond, de a kezd?knek igen, lécci javítsd ki! Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a jelzést, javítottam. Erika

Zsuzsamama56

Nagyon gusztán elkészítetted!Gratula!

Törölt felhasználó

Köszönöm :)

Vivogle

Kedves Erika! El?ször is köszi a receptet, nagyon szuper, többször is elkészítettem már, és mindenki odavolt érte! :) Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted az m?ködhet, ha egyik nap elkészítem a tésztát, a többit (krém, hab, máz) meg csak másnap és úgy rakom össze? Péntekre kéne a süti, de el?tte este nem lesz id?m az egész folyamatra. :/

Törölt felhasználó

Szia! Természetesen lehet úgy is. Ha több félét sütök, akkor a lapokat én is el?z? nap megsütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Heti menü – őszies, házias ételek 7 napra, borpárosításokkal

Itt van az ősz, itt van újra...és valóban, egyre hidegebb van, egyre többször kuckózunk be, és ezzel párhuzamosan egyre nagyobb kedvvel főzünk házias, vagy éppen elegáns, húsban gazdag, melengető fogásokat szezonális alapanyagokból. Ilyenkor sokasodnak a vendégségek is, és nem ritkán egy-egy üveg bort is nyitunk az ebéd/vacsora mellé. Ezen a héten minden fogáshoz passzintunk egy csodás üveg bort is, tartsatok velünk! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek