Nosalty Logó

10 perces kínai tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
10 perces kínai tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1027 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2528.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    2260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 513 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5056.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    4519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 1027 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz.
  2. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát.
  3. Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit,a gyömbért, azáttörtfokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk.2-3percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, ésaddig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd.
  4. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.)
  5. Az újhagyma másik felével megszórvatálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 206230
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Fogyasztható még lesütött csirkemellel is, illetve nagyon finom laskára (csíkokra vágott) friss káposztával, ha nem kapunk vagy akarunk költeni bambuszrügyre. Csak frissen fogyasszuk, másnapra már nem szalonképes.

Receptkategóriák

Újdonsült vegetáriánus életmódom nagy kihívás. Én, aki egyébként reggelire is pacalt ettem, nehezen tud még hosszászokni ehhez. De nem adom fel. Tegnap este épp Mrs. Smith-nek panaszkodtam, hogy mennyire fel tudnék falni egy egész tepsi töki pompost, de ez inkább a rajta finoman piruló szalonnakockáknak szólt, nem is kifejezetten az egész ételnek. Éhes voltam. És bizony hiába lóg a kamrában az otthonról importált házi mangalica kolbász, ha oda csak az uram sündörög be most már kiskéssel a kezében. Kis aranyos. Legalább vágja és nem harapja...Amikor ilyenkor megkérdezem, hova megy, csak annyit mond: - Valakinek, azt is meg kell enni, nem? Hát, én is besomfordáltam a kamrába, végignéztem a polcokon, majd mélyeket tüdőzve az orrom előtt lógó kolbász frenetikus illatából, az üvegtészta mellett döntöttem. Ha már hús nem lehet, lesz csípős. Ez a másik gyengém. És mi lehetne jobb egy jó kis csípős kínai kajánál friss zöldséggel? Jó volt. Szeretem az üvegtésztát, rendkívűl egyszerű elkészíteni - főleg, ha van egy vízforralónk. Bevallom, sokáig nem láttam értelmét, de aztán egy influenzaszezon meggyőzött róla, amikor teák hektoliterjeit kellett megfőznöm. Azóta nagyon szeretem. Ebben 2-3 perc alatt felforr 1 liternyi víz.  Ezzel csak leöntjük az üvegtésztát vagy risztésztát és 10 perc után már lehet is enni. Apropó: az üvegtészta nem azonos a rizstésztával. A rizstészta rizslisztből készül, az üvegtészta mungóbab lisztől. Lényegi különbség a kettő közt csak annyi, hogy az egyik átlátszó, a másik nem. Gluténmentes, tehát lisztérzékenyek bátran fogyaszthatják. Formára igen változatosak. A cérnametélttől a szélesmetéltig, spagetti-szerűn át válogathatunk. Legalábbis itt, nálunk. De ez a fajta itt, otthon is kapható. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

<br /> Szinte minden kínai tészta 10 perces, valamelyik kevesebb. XD De gondolom lehet otthon is kapni (f?leg instant tészta), amit én kardigán tésztának hívok. haha Én nem vagyok vegetáriánus, de voltak régen problémáim, így sok zöldséget tanácsoltak. Szeretem a kínait, mert változatos az ízvilág és sok ételük finom hús nélkül is.

P.

Így van, ezért szeretjük mi is...Ne is említsd, azt a kardigántésztát a japán f?nökünk szokta állandóan enni. Lassan már a hideg ráz még az illatától is... :-p

hapici

Olyan jól nézett ki, kipróbáltam... Én több almaecetet kívántam hozzá, de így sem volt rossz. Családomnak furcsa volt kissé, de hát ilyen ételek is vannak, f?leg a kínaiaknál. A tészta villámgyorsan beszívta a szaftot, - yxjjezt sajnáltam -, és biztosan ez a oka annak, hogy másnap már borzalmas íze volt. Úgyhogy csak aznap fogyasztandó, frissen.

P.

Így bizony, csak azonnal fogyasztandó, de ezt jó is, hogy említed, be is írom a receptbe! A szaftot lehet többre is készíteni, de attól is függ, milyen fajta a tészta, némelyik azonnal felszívja a nedvességet. Köszönöm, hogy kipróbáltad! :-)

Jucijuci

Szia Eszter, hol van benne bambuszrügy? Nem látom. :) Vagy én vagyok vak? Ui.: imádom a receptjeidet!!!

P.

Szia Juci! De aranyos vagy!, köszi szépen! Ez a fapados változat, mert nekem nem volt otthon éppen akkor. :-) De nyugodtan lehet bele tenni, aki szeretne. Szép estét! Eszter

Jucijuci

Szia Eszter, köszi a gyors választ. Nem a recepted vitatom, csak a leírásban láttam, hogy "Fogyasztható még lesütött csirkemellel is, illetve nagyon finom laskára (csíkokra vágott) friss káposztával, ha nem kapunk vagy akarunk költeni bambuszrügyre." Ebb?l gondoltam, hogy benne kell lennie. :) De persze ízlés dolga, így is biztos nagyon fincsi. Ki is próbálom majd, ha beszereztem a hozzávalókat.

Jucijuci

Megcsináltam! Isteni...

P.

Jól van, akkor megnyugodtam... :-))))

Jucijuci

Ja és a reakció az volt, hogy "finom ez a köret!" (férfiak...) Legközelebb húst is teszek bele. :)

P.

Nyugodtan... :-D Nem ront rajta, az biztos.

Törölt felhasználó

Szia! Mi történik, ha kihagyom a keményít?t?

P.

Nem lesz s?r? a szósz, hanem inkább folyékony és nem fog szépen a tésztán maradni.

Buktakukta

Hát mire a víz felforr le is telik a 10 perc,úgyhogy ez minimum 20! :)))

P.

Az id? vízforralóval érvényes. :-)

Marcsi

A 10 perces tésztákat kedvelem :-)

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! At tudom erezni a storyban leirtakat: en is imadom a hust, de sajat tapasztalatbol mondva nem nagyon tesz jot nekem. De a csipos barmikor johet! Ezert szeretem az ilyen egyszeru de megis nagyszeru recepteket. Koszi az otletet! Es meg arra is rajottem, hogy druszak vagyunk :)

P.

:-)

Monocska

Kedves Eszter! Megcsináltam vacsorára. Isteni lett. Annyi kis extrával, hogy tettem hozzá sárgarépát is. A reszel? nagyobb lyukán lereszelve, olajon picit el?re pirítva, a hagymával egy id?ben beletéve. Köszönöm a receptet!!! Ezentúl rajta lesz a listán :) Vegetarianizmusról annyit, ha ennyire nehezen megy, szerintem ne er?ltesd. Csak annál jobban fogsz vágyódni a hús után. Elég az, ha ritkítod a húsfogyasztást. Ezt én mondom, aki 18 éve vegetáriánus, de nekem soha nem hiányzott... Minden jót! Krisztina

P.

Kedves Kriszta! Köszönöm a bíztató sorokat, azóta ismét dögev? vagyok. :-) Valóban, van az úgy, hogy van, akiknek megy, van, akiknek nem, azóta azt is megtudtam, nekem miért nem. Az élet nagy talányai. Neked is minden jót! Eszter

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept, én egy kis pirított, sótlan mogyorót is szórtam a tetejére, nagyon jól illik hozzá!

Törölt felhasználó

En ugyan nem vagyok vegetarianus, bar az utolso verkepes vizsgalatom arra utal, hogy hus hianyban szenved szervezetem. Nem vagyok vega, de nem is vagyok oda a husert, ezert is nem is igazan eszem. Viszont, ez a recept nagyoon bejottt:)))) kosszentyuu:))

P.

:-)))

Puffin

Még sosem próbáltam almaecettel. Ja és még fokhagymát sem tettem bele soha. Mindezek sokat dobnak rajta? Egyébként az elején nekem is furcsa volt, hogy csak hagymát említettél az alap receptedben. A változatosság kedvéért idáig csak spagetti tésztával készítettem. Gondolom rizs vagy üveg tésztával kicsit más az íze. Ugye? Szerintem ez az étel egyáltalán nem kíván húst. Márti

Törölt felhasználó

Az általam elkészített változat inkább kínai ihletés? lett, mert csak spagettim volt és sok zöldséget tettem bele mint általában a távol-keletiek. Ja mivel nem vagyok se' vega sem vegán megbolondítottam néhány karika füstölt kolbásszal és egy kis reszelt füstölt sajttal. Nagyon köszönöm az ötletet mert nekem csak a hagyományos "kif?tt tészták" jártak az eszembe és ez úgy jött, mint az ajándék. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.