Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-szalonnás csirkemáj

Hagymás-szalonnás csirkemáj
Hagymás-szalonnás csirkemáj
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vigyázat, gyors kaja! Már régóta májra vágytam, és nem volt időm főzni! Hát íme, egy kis finomság!
Drága párom találmánya, és készítménye! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a májat, felnegyedeljük. Megtisztítjuk a hozzávalókat, és a hagymát szeleteljük, a többit tetszés szerint összevágjuk.
  2. Kevés olajon a hagymát és a szalonnát megpirítjuk, majd ha a szalonna zsírját engedte, akkor rátesszük a májat.
  3. Rászórjuk a fokhagymát és a borsot.
  4. Amikor már jó, megszórjuk kevés pirospaprikával (a színe miatt), és ízlés szerint sózzuk. Azért ilyenkor, hogy a máj ne keményedjen meg!
  5. Rizzsel vagy steakburgonyával tálaljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 791
elküldve: 6
receptkönyvben: 251
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dömi

Mióta szakács: 2010.06.06.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyors csirkemáj szalonnásan, resztelt máj szalonnával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ozikat
ozikat Mon, 2013-01-21 13:13

nagyon finom lett így a szalonnával. én egy kis majorannát is tettem hozzá, és egy csöpp chilit.

Dömi
Dömi / Dömi Mon, 2013-01-21 15:49

Örülök, hogy ízlett! Én is szoktam újítani nem mindig a receptek alapján készítem! :)

csato
csato Sun, 2011-03-27 19:45

Szia!

A cs.máj nem keményedik meg a sózástól!

468
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
füstölt szalonna 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek