r
Nosalty Logó

Pirított gomba bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Pirított gomba bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2619 micro
Összesen 365 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt egy kis lábosba öntjük, sózzuk, borsot tekerünk rá, és kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük. Lefedjük, és nagyon pici lángon addig főzzük, amíg felszívja a vizet és megpuhul.
  2. Egy serpenyőbe kevés olajon a felszeletelt hagymát kevergetve karamellizáljuk, megpuhítjuk. Kevés római köményt szórunk rá, még pirítunk rajta, majd kiszedjük és félrerakjuk.
  3. A serpenyőben újabb adag olajban a nagyobb darabokra vágott gombát 6-7 percig pirítjuk, megsózzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és egy kevés római köménnyel, tovább pirítjuk.
  4. Ráöntjük a balzsamecetet (én sötétet használtam), gyorsan beforraljuk.
  5. Hozzákeverjük a bulgurt, hagymát, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet (vagy kaprot, ki mit szeret). Aki akarja még egy kevés chilipelyhet is szórhat rá.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 458
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított gomba bulgurral
Pogácsa 391 recept

Ez már megint egy Ottolenghi recept, az Egyszerűen című csodás könyvéből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...