adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
139
Kalória
10.8g
Fehérje
18.3g
Szénhidrát
5.5g
Zsír
345.4g
Víz
-
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
139
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
561
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
61.9g csiperkegomba13 kcal
-
24.8g zöldbab7 kcal
-
11.1g kapor5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.6g fehér balzsamecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
36
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 345.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
139
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2242.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1101 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 1381.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 818 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 1334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2254 micro
Összesen
561
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
36
kcal
Elkészítés
- A zöldbabot és az apró fejű gombát külön-külön pároljuk meg sós vízben. A zöldbabnál ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl.
- Szűrjük le mindkettőt, keverjük bele az apróra vágott kaprot, majd ízlés szerint öntsük rá az olívaolajat, balzsamecetet, és nyomjunk rá 2-3 gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
- Fogyasztható azonnal is, de az ízek összeérése érdekében nem árt pár órát pihentetni a hűtőben. Ha csak másnap fogyasztjuk, a kaprot frissen adjuk hozzá.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 5 p
A finom zsenge zöldbab nem csak levesbe vagy főzelékbe való, nyáron pedig főleg kívánunk valami könnyűt, ami nem terheli a gyomrunkat, így mindenkinek ajánlom ezt a két összetevőből álló salátát!