Pirított csirkés-gombás szendvics borsos-mustáros szósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Borsos-mustáros szósz
-
35 kcal
-
20g sonkahagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Szendvics + összeállítás
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
35 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
25g laskagomba7 kcal
-
20g shiitake gomba7 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
25g madársaláta5 kcal
Összesen
971
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Borsos-mustáros szósz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Szendvics + összeállítás
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g kenyér1096 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
100g laskagomba29 kcal
-
80g shiitake gomba27 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
100g madársaláta21 kcal
Összesen
3889
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Borsos-mustáros szósz
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
3.5g sonkahagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.5g habtejszín13 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
8.9g fehérbor7 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Szendvics + összeállítás
-
40.1g csirkemellfilé48 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
17.8g kenyér49 kcal
-
4.5g margarin32 kcal
-
4.5g csiperkegomba1 kcal
-
4.5g laskagomba1 kcal
-
3.6g shiitake gomba1 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
4.5g madársaláta1 kcal
Összesen
171
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1781.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 737 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 369.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
971
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 262.5 g
Zsír
-
Összesen 187.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7126.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 353 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 2949 mg
-
Nátrium 2491 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1477.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1558 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 529 micro
-
Kolin: 923 mg
-
Retinol - A vitamin: 1123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 962 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
3889
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
171
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Borsos-mustáros szósz
-
1 közepes db sonkahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl habtejszín
-
2 ek finomliszt
-
2 dl fehérbor
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Szendvics + összeállítás
-
4 db csirkemellfilé
-
100 g csiperkegomba
-
100 g laskagomba
-
4 db shiitake gomba
-
3 szál kakukkfű
-
100 g madársaláta
Elkészítés
Borsos-mustáros szósz
- Az apróra vágott sonka- és fokhagymát 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és tovább pirítjuk.
- Felöntjük a fehérborral és a tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt, sóval-borssal ízesítjük és alaposan kiforraljuk.
- Sűrű, besamelmártás állagú szószt fogunk kapni. A végén hozzákeverünk még egy marék apróra vágott petrezselymet is.
- Tálalásig félre tesszük.
Szendvics + összeállítás
- A mártás után elkészítjük a pirított gombákat, amihez 2 evőkanál margarinon lepirítjuk a felszeletelt gombákat. Sózzuk-borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Tálalásig félretesszük.
- Ezután a csirkemellszeleteket sózzuk-borsozzuk, majd 2 evőkanál napraforgóolajon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Tálalásig félretesszük.
- Végül a kenyérszeleteket megkenjük margarinnal és forró serpenyőben megpirítjuk őket.
- Következik a tálalás: a kenyérszeleteket megkenjük a szósszal, erre jön egy réteg madársaláta. Erre ráfektetjük a csirkemellszeleteket, teszünk rá a gombákból, majd nyakon öntjük még egy kis szósszal.
- A szendvicset lezárjuk a másik pirított kenyérrel, és már neki is eshetünk ennek a nagyon komplett remekműnek. Nálunk nagy sikere volt, készítsétek el ti is!
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1784
- Feltöltés dátuma: 2020. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- halloween ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
78 recept
Egy kiadós és masszív szendvicscsodát készítettünk ezekre a hűvös őszi napokra - tele van friss, gazdagon fűszerezett hozzávalókkal. Pirított gombák, roston sült csirkemell, friss madársaláta ágyon, ropogós tökmagos kenyérben. A szendvics fénypontja a pikáns borsos-mustáros szósz, amitől igazán szaftos és különleges lesz. Az elkészítésnek sok apró részlete van, de egyáltalán nem bonyolult vagy időigényes, ráadásul magunkkal vihetjük munkába, suliba vagy akár kirándulásra is.