r
Nosalty Logó

Pillekönnyű japán palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pillekönnyű japán palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

Összesen 1791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 1791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

Elkészítés

Japán palacsinta tészta

  1. A tojásokat válasszuk szét.
  2. A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, a vaníliaaromát, a sütőport és a csipet sót. Kavarjuk fel habosra, majd szitáljuk bele a lisztet, amit kavarjunk el benne egyenletesen.
  3. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, miközben apránként beleszórjuk a cukrot.
  4. A kemény tojáshabot több részletben, gyengéden forgassuk bele a krémbe.
  5. Egy vastagfalú serpenyőt melegítsünk fel nagyjából 150°C-ig, ne legyen túl forró. Finoman olajozzuk ki, majd púpozzunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe. Akár habzsákkal is el lehet készíteni.
  6. Egy-két teáskanálnyi vizet csurgassunk a serpenyőbe, majd fedjük le és 4-5 percig süssük takarékon.
  7. Fordítsuk meg óvatosan, fedjük le, és süssük további 2-3 percet.

Eper öntet

  1. Öntsük egy kisebb fazékba az epret, adjuk hozzá a cukrot, a lime levét, 1dl vizet, és forraljuk fel.
  2. Főzzük 2-3 percet, közben a maradék vízzel keverjük ki a keményítőt. Öntsük bele, forraljuk további 1-2 percet, majd turmixoljuk össze. Ha nagyon sűrűnek találnánk, picit higítsunk rajta.
  3. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

Fehér csokoládés hab

  1. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett 50 ml tejszínnel, a cukorral és a lereszelt lime héjával. Miután elkészült, hűtsük le.
  2. A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a kihűlt fehér csokoládét.

Összeállítás

  1. Az elkészült palacsintákat helyezzük egymásra.
  2. Öntsük le az eper öntettel, dekoráljuk erdei gyümölccsel és mentával.
  3. Helyezzük rá, akár közé, vagy mellé a habot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 10901
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek