r
Nosalty Logó

Pillekönnyű japán palacsinta

Nosalty
Pillekönnyű japán palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

896
Kalória
20.5g
Fehérje
109.3g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
259.9g
Víz
426.1g
Koleszterin
2g
Rost
76g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

Összesen 1791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Japán palacsinta tészta

Eper öntet

Fehér csokoládés hab

Összeállítás

Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    519.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 1791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

Japán palacsinta tészta

  1. A tojásokat válasszuk szét.
  2. A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, a vaníliaaromát, a sütőport és a csipet sót. Kavarjuk fel habosra, majd szitáljuk bele a lisztet, amit kavarjunk el benne egyenletesen.
  3. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, miközben apránként beleszórjuk a cukrot.
  4. A kemény tojáshabot több részletben, gyengéden forgassuk bele a krémbe.
  5. Egy vastagfalú serpenyőt melegítsünk fel nagyjából 150°C-ig, ne legyen túl forró. Finoman olajozzuk ki, majd púpozzunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe. Akár habzsákkal is el lehet készíteni.
  6. Egy-két teáskanálnyi vizet csurgassunk a serpenyőbe, majd fedjük le és 4-5 percig süssük takarékon.
  7. Fordítsuk meg óvatosan, fedjük le, és süssük további 2-3 percet.

Eper öntet

  1. Öntsük egy kisebb fazékba az epret, adjuk hozzá a cukrot, a lime levét, 1dl vizet, és forraljuk fel.
  2. Főzzük 2-3 percet, közben a maradék vízzel keverjük ki a keményítőt. Öntsük bele, forraljuk további 1-2 percet, majd turmixoljuk össze. Ha nagyon sűrűnek találnánk, picit higítsunk rajta.
  3. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

Fehér csokoládés hab

  1. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett 50 ml tejszínnel, a cukorral és a lereszelt lime héjával. Miután elkészült, hűtsük le.
  2. A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a kihűlt fehér csokoládét.

Összeállítás

  1. Az elkészült palacsintákat helyezzük egymásra.
  2. Öntsük le az eper öntettel, dekoráljuk erdei gyümölccsel és mentával.
  3. Helyezzük rá, akár közé, vagy mellé a habot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!