Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta szilvásgombóc-töltelékkel

Palacsinta szilvásgombóc-töltelékkel
Palacsinta szilvásgombóc-töltelékkel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a palacsinta még másnap is puha, nem szikkad meg, na persze, ha van módja megmaradni másnapig. Mert általában nagyon gyorsan elfogy.

A töltelék ötletét maradék pirított morzsa és fahéjas porcukor adta. Nem szeretek semmit kidobni, ha nem muszáj.

hozzávalók / 3 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, hozzákeverjük a sütőport, beletesszük a tojások sárgáját, és a tejet fokozatosan hozzáadagolva sima tésztát keverünk, beleöntjük az étolajt, azt is jól elkeverjük benne.
  2. Majd a tojások fehérjéből készített habot is hozzáadjuk. Legalább fél óráig pihentetjük.
  3. Kevés vajon vagy olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és kihűtjük, elkeverjük a szilvadzsemmel, és fahéjas porcukorral ízesítjük, kevés tej hozzáadásával kenhető állagúra keverjük.
  4. A tésztából palacsintákat sütünk, és még forrón betöltjük. 
  5. Fahéjas porcukorral meghintve - vagy anélkül - forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 360
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás-lekváros palacsinta, lágy palacsintatészta, szilvásgombóc-palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

932
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 3 db
tej 1 l
napraforgó olaj 0.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
vaj 1 tk
szilvalekvár 10 dkg
porcukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
tej 0.5 dl