r
Nosalty Logó

Pikáns vaddisznóragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Pikáns vaddisznóragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 812 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4872 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2000 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 812 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    552.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    3282 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2491.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11998 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 4872 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított húsokat vágjuk kb. 2x2 cm-es, a szalonnát pedig 0,5x0,5 cm-es kockákra.
  2. Zsíron pirítsuk meg a szalonnakockákat, a zöldségeket vágjuk finomra, majd adjuk hozzá, és pirítsuk együtt.
  3. Ha a zöldség lepirult, adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk zsírjára.
  4. Öntsük fel a vörösborral és egy kevés alaplével (hasonlóan, mint a pörkölteknél), majd ízesítsük a további fűszerekkel, a babérlevéllel, a zsályával, a borókabogyóval, a dijoni mustárral, illetve az áfonyalekvárral is.
  5. Kis lángon pároljuk, időnként pótoljuk a levét.
  6. Ha ételünk elkészült, tálaljuk sós fánkkal (receptet lásd: sertésborda hentes módra).
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14490
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Ajánló

Sós fánk helyett tálalhatjuk zsemle-, illetve burgonygombóccal és krokettel is. Külön edénykében feltétlenül adjunk mellé áfonylekvárt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pikáns vaddisznóragu
Kornél 167 recept

Édesanyámtól kaptunk gyönyörű vaddisznóhúst, és a felkérést, hogy készítsem el egy közös vacsorára. Némi tűnődés után arra jutottam, hogy ne egy egyszerű vadpörkölt készüljön belőle, hanem valami különlegesebb, nem mindennapi fogás. Szakítva a hagyományokkal (fűszerpaprika nélkül) készítettem el ezt az ételt, és kicsit megbolondítottam a fűszerezését is, azonban óriási sikert aratott, nagyon kellemes harmóniát sikerült kialakítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

6 tipp a fából készült konyhai eszközök tisztításához

Az elszíneződött, foltos fa konyhai eszközök nem nyújtanak túl nagy esztétikai élményt. De ami még nagyobb baj, hogy a rajtuk található aprócska sérülésekben hajlamosak megtelepedni a különféle baktériumok is. De ne aggódj, mert Otthon Tippünkben megmutatjuk, miként tudod megoldani a problémát!

Nosalty

További cikkek