Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciás csirkeragu

Franciás csirkeragu
Franciás csirkeragu
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg a levesben főtt csirkehús további feldolgozására készült a recept: a levesben főtt húsról lefejtjük a bőrt és kicsontozzuk, apróra vágva a zöldségekkel összefőzzük, stb.
Nyers csirkehúsból (akár csak mellfiléből) indulva is remek a végeredmény! (Ezúttal kicsontoztam két mellet és két combot, a csontokból, bőrből pedig Beethovennek, a kutyánknak készült leves.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kifőtt tésztával könnyű és gyors vacsoraétel. Nyáron mustár helyett citrommal savanyítom.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat karikára vágjuk, a zellert és a hagymát nagyjából ugyanakkora kockákra, a húst is kockázzuk.
  2. A répákat, zellert, kelbimbót, hagymát, paprikát a hússal és a borssal együtt lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi.
  3. Hozzáadjuk a leveskockát és felforraljuk, majd lassú tűzön nem túl puhára főzzük.
  4. A liszttel kevert tejföllel behabarjuk, mustárral ízesítjük, összeforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 529
elküldve: 3
receptkönyvben: 309
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges csirkeragu tejföllel habarva, csirkeragu zöldségekkel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szuszo
Szuszo / Szuszo Sat, 2012-12-08 18:16

Ildikó!

Isteni fincsi lett, amúgy is imádom a zellert :)
A hagymát és a paprikát megpirítottam majd a húst is egy kis fokhagymával tovább, és erre öntve pároltam tovább a zöldségekkel.
Csak ajánlani tudom.
Köszi Szuszó

FMarcsi91
FMarcsi91 Sun, 2012-04-22 06:35

Kedvesildikó

12 szem zöldborsó ? több nem lehet? elég kevés, a recepted izgalmas és finomnak bizonyul,elmentve!

vincuska
vincuska Fri, 2012-06-08 22:26

Lehet hogy azóta javította a receptíró, de most 12 szem zöldbors (ó nélkül) szerepel a receptben. :)

352
csirkemell filé 60 dkg
sárgarépa 2 közepes db
petrezselyem 2 szál
zeller 1 db
kelbimbó 10 dkg
vöröshagyma 1 db
paprika 1 db
zöldbors 1 kávéskanál
leveskocka 1 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
mustár 1 ek