Nosalty Logó

Ratatouille pussycat konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Ratatouille pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 826 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1707 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    12438 micro
  • Lut-zea
    2467 micro
Összesen 205 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    605 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    6826 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    49750 micro
  • Lut-zea
    9866 micro
Összesen 826 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1908 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előveszünk egy lábast és egy mélyebb serpenyőt vagy wokot.
  2. A padlizsánt kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy szűrőbe téve besózzuk, elkeverjük, hagyjuk 10 percig, hogy kieressze a levét, majd a csap alatt leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. A cukkinit szintén 2 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát, a paprikákat szintén felkockázzuk.
  4. A fokhagymát csak a nagy késsel ellapítjuk.
  5. A serpenyőben 2 ek olajat forrósítunk, és a lecsöpögött padlizsánt beletesszük, borsozzuk (sózni már nem kell), rádobunk 2 gerezd ellapított fokhagymát. Csak pár percig sütjük, és az egészet beleborítjuk a lábosba, amit kikészítettünk (az első pontban).
  6. A serpenyőben újabb 2 ek olajat öntünk, és beletesszük a cukkinit, sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot. Rádobjuk a következő 2 gerezd fokhagymát, és ezt is sütjük pár percig, majd beleborítjuk a lábosba a padlizsánhoz.
  7. Most a hagyma és a paprikák következnek, szintén só, bors, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma. Ha megsült, ezt is a többihez keverjük, majd rátesszük a paradicsomot és a paradicsomszószt.
  8. Ezt jól elkeverjük, és 1,5 óra hosszat főzzük alacsony lángon.
  9. Most a bazsalikomot (nálam petrezselyem) rátépkedjük, és tálalhatunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 5431
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

Mi főételként ettük, frissen sült házi kenyérrel, de lehet köretként is kínálni különböző húsételekhez.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

A televízióban a "French Food Safari" műsorában Guillaume Brahimi nevű, dél-franciaországi híres mesterszakács mutatta be ezt az ételt. Megpróbáltam a lehető legpontosabban leutánozni az elkészítését. Finom is lett. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.