Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns krumplileves

Pikáns krumplileves
Pikáns krumplileves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fajta krumplileves nagyon népszerű nálunk. Egy átsportolt délelőtt után különösen jól esik!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát hámozás után kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk.
  2. Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát, majd beletesszük a felkockázott burgonyát, és jól összesütjük.
  3. Ezután levesszük a tűzről, és meghintjük pirospaprikával. Elkeverjük, sózzuk, majd felöntjük kb fél liter vízzel (én forró vizet használok, mert hamarabb megfő). Félpuhára főzzük a burgonyát, és hozzáöntünk még kb fél liter vizet. Ekkor tesszük bele a három nagy csipet tárkonyt. Ezzel készre főzzük a levest.
  4. A tejfölt kikeverjük a liszttel. Ha szükséges kevéske vízzel, vagy leveslével hígíthatjuk. Elkeverjük a levessel, és összeforraljuk. A tűzről levéve, de még forrón egy kevéske ecettel pikánsra ízesítjük.
  5. Kellemes melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 639
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
446 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaleves, krumplileves, tárkonyos tejfölös krumplileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

133
burgonya 5 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
tárkony 3 csipet
tejföl 3 ek
finomliszt 1 csapott ek
víz 1 l
ecet 1 kk